Gündem Çarşaflı öğrenci krizi

Çarşaflı öğrenci krizi

Paylaş
Çarşaflı öğrenci krizi

İstanbul Tıp Fakültesi'nde iki kız öğrenci derse çarşafla geldi. Çarşamba günü sayı 3'e çıkınca öğrenciler hakkında tutanak tutuldu

İstanbul Tıp Fakültesi’nde “Çocuk Kliniği” dersine geçtiğimiz salı günü iki kız öğrenci çarşafla geldi. Öğrencilere, kılık kıyafet kanunu ve yönetmelikler hatırlatıldı.

Ancak kızlar dersten çıkmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine gerginliğin tırmanmaması ve ara vermemek için öğretim üyesi derse devam etti. Daha sonra da durumu dekanlığa tutanakla bildirdi.

FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ

Ertesi gün çarşafla derse gelen kızların sayısı üç oldu. Bu kez Dekanlığın uyarısı üzerine çarşaf giyen bazı öğrencilerin fotoğrafı da çekilerek tutanağa eklendi. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri olayın ardından benzer bir durumla karşı karşıya kaldıkları takdirde nasıl davranmaları gerektiği konusunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin Saydam ile bir görüşme yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan çarşaf gerginliğini doğrulayan Dekan Prof. Dr. Saydam, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirterek, şunları söyledi: “Birkaç öğrenci derse çarşafla girme teşebbüsünde bulunmuş.

Kılık kıyafet mevzuatına uygun olarak gerekli soruşturma başlatılacaktır. Gerekli tutanaklar tutuldu. Olay hakkında gerekenin yapılması için inceleme başlatıyoruz.”

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri ise olayın kendilerine intikal etmediğini belirterek dekanlıktan gerekli bilginin alınıp incelemenin yapılacağını kaydetti.