Türkiye (Son Dakika) Çarşı izninden dönen askerlere otobüste feci saldırı!

Çarşı izninden dönen askerlere otobüste feci saldırı!

Paylaş
Çarşı izninden dönen askerlere otobüste feci saldırı!

İzmit'te, çarşı iznine çıkan 5 asker, birliğe dönmek üzere bindikleri yolcu otobüsünde tartıştıkları gencin çağırdığı yakınlarının saldırısına uğradı. Otobüste yolcu olarak bulunan bir kadın, 15 kişinin saldırdığı askerleri korumak kendini siper etti. Darp edilen 5 askerden birinin bayılana kadar dövüldüğü olayda 10 kişi gözaltına alındı

Olay geçen pazar günü, İzmit- Kandıra arasında sefer yapan yolcu otobüsünde meydana geldi. Çarşı izinlerini İzmit’te geçiren askerler, Kandıra’daki birliklerine dönmek için İzmit Halkevi mevkiindeki durakta otobüs beklemeye başladı.

Askerler, bu sırada bir gençle bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Askerlerle, tartıştıkları genç, gelen Kandıra otobüsüne bindi, tartışma burada da sürdü.


YAKINLARI VE ARKADAŞLARI OTOBÜSÜ BASTI


Genç, cep telefonuyla akrabalarını ve arkadaşlarını arayarak kendisini 5 kişinin dövdüğünü söyledi, yardım istedi.
Gencin yakınları toplanıp, güzergah üzerindeki Çubuklu Osmaniye Mahallesi durağında otobüsün önünü kesip içine girdi. Yolcuların şaşkın bakışları arasında otobüse dalan 15 kişi askerleri tekme tokat dövmeye başladı.

Uzun süre askerlerden K.A. adlı eri darp eden 15 kişi daha sonra olayı ayırmaya çalışan diğer 4 eri de dövüyor.

ASKERLERDEN BİRİNİ BAYILANA KADAR DÖVDÜLER, DURUMU AĞIR


Saldırı sırasında otobüstekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri 1 askerin feci şekilde darp edildiği olayda tarafları ayırarak askerlerin güveliğini sağladı. Olay sonrasında darp edilen 5 asker, ambulansla hastanelere kaldırıldı. Darp edilen askerlerden K.A. adlı erin durumun ağır olduğu ve tedavi altında olduğu öğrenildi.



KADIN YOLCU ASKERLERE SİPER OLDU


Otobüste bulunan bir kadın askerleri dövenlere engel olmaya çalıştı. Kadın, askerin önüne siper olsa da kadını iterek askerleri dövmeye devam etti. Bir kişi hırsla koltuğun üzerine çıkarak askere tekmeler attı. Meydana gelen olayın ardından askerler olay yerine çağrılan ambulanslarla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ardından da Seka Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Yaşanan anlar otobüsteki güvenlik kamerasına da yansıdı. Jandarma, yaptığı soruşturmanın ardından olaya karıştığını belirlediği 10 kişiyi gözaltına aldı.


YÜZBAŞI ÖZDEMİR'İN KOLU ÇIKTI!


5 askeri darp eden 10 kişi, İzmit Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Jandarma ekiplerinin koruması altında adliyeye getirilen 10 kişinin yakınları ise görüntü alan basın mensuplarını engellemek istedi. Şahıslar ile kendilerine müdahale etmek isteyen jandarma ve polis ekipleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında gözaltındakilerin yakınlarına müdahale eden İzmit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gazi Özdemir’in kolunun çıktığı öğrenildi.



Olay yerine gelen ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılan Yüzbaşı Özdemir’e doktorlar tarafından 10 gün iş göremez raporu verildi. Olayla ilgili olarak T.G. (23) ve M.A.B. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan iki kişinin sorguları sürüyor.

Öte yandan, askerleri darp eden 10 kişinin ise savcı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.


TUTUKLAMA

Adliyeye sevk edilen 9 kişiden 7'si tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Ergün AYAZ- Faruk KIYAK / İZMİT (Kocaeli), (DHA)

Haberin Devamı