Spor CAS kararı sonrası Trabzonspor'dan ilk açıklama

CAS kararı sonrası Trabzonspor'dan ilk açıklama

Paylaş
CAS kararı sonrası Trabzonspor'dan ilk açıklama

Şike davasında haklarının verilmediği gerekçesiyle UEFA'nın kararını CAS'a taşıyan Trabzonspor'un başvurusu reddedildi. Akşam saatlerinde ise Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Saral, 2010-11 sezonuna ilişkin Trabzonspor’un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun reddedildiğine yönelik kulübe ulaşan bir yazının olmadığını söyledi

2010-2011 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübü'nün itirazı reddedildi.

Bordo-mavili kulüp, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kuruluna, Fenerbahçe ve TFF hakkında şikayet başvurusunda bulunmuştu. UEFA ve CAS tarafından şikenin tespit edildiği ancak TFF'nin bu konuya duyarsız kaldığı ve hiçbir yaptırımda bulunmadığı gerekçesiyle yapılan başvurunun ardından, UEFA Etik Kontrol ve Disiplin Komitesi, o dönemde yerel liglere müdahale yetkisi olmadığını vurgulayarak, Trabzonspor'a ret cevabı vermişti.

Bu kararın ardından UEFA Temyiz Kuruluna yaptığı başvurudan da olumlu sonuç alamayan bordo-mavili kulüp, konuyu CAS'a götürmüştü.

Sporx

Trabzonspor’dan CAS açıklaması


TRABZONSPOR Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Saral, 2010-11 sezonuna ilişkin Trabzonspor’un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun reddedildiğine yönelik kulübe ulaşan bir yazının olmadığını söyledi.

Gökhan Saral, DHA’ya yaptığı açıklamada, konuyla ilgili kararı Futbol Federasyonu yetkililerinden öğrendiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda kulübümüze ulaşan bir yazı yok. CAS müracaatımızda çıkabilecek her türlü olumlu ya da olumsuz karara göre yol haritamızı belirlemiştik. Gerekçeli kararın tarafımıza ulaşması halinde değerlendirmemizi FIFA'ya başvuruda bulunacağız. Hak arama mücadelemiz şampiyonluk kupamız müzemize gelene kadar devam edecek. 2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur. Taraftarlarımız rahat olsun. Yönetim olarak Trabzonspor’un haklarını sonuna kadar arayacak, gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz.

Tolga SAĞLAM/TRABZON, (DHA)


Haberin Devamı