Dünya Castro'dan 'Nike açılımı'

Castro'dan 'Nike açılımı'

Paylaş
Castro'dan 'Nike açılımı'

Komünist Küba'nın devrimci lideri Fidel Castro 4 yıl aradan sonra ilk defa görüntülendi. Sağlığı iyi görünen Castro'nun üzerindeki Nike marka eşofman dikkat çekti

Yorgun ama iyi durumda

Haberin Devamı

Küba eski devlet başkanı Fidel Castro Temmuz 2006’da bağırsaklarından ameliyat olmuş ve görevi kardeşi Raul’e devretmişti. O tarihten bu yana basına görüntü vermeyen Castro’nun sağlık durumunun kötü olduğuna dair söylentiler medyaya yansımıştı.

Hükümet yanlısı “Cubadebate” adlı internet sitesinde önceki gün Castro’nun fotoğrafları yayınlandı. 4 yıl sonra ilk kez görülen 83 yaşındaki Castro’nun fotoğrafları, Havana’daki Bilimsel Araştırmalar Ulusal Merkezi’ne yaptığı sürpriz bir ziyaret sırasında çekilmişti. Fidel Castro fotoğraflarda, biraz bitkin olsa da iyi durumda görünüyordu.

Nike için büyük reklam

Oğlu Alex ’in çektiği belirtilen Fotoğraflarda Fidel Castro’nun üzerinde ünlü Amerikan spor giyim devi Nike marka eşofman olması şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Fidel Castro hastalığının ilk dönemlerinde de Alman spor giyim devi Adidas marka bir eşofmanla görüntülenmişti. İki spor markası arasındaki büyük rekabeti bilenler ‘Fidel Castro, Nike’ı tercih ederek tarafını belirlemiş oldu’ dedi.

Amerikan markası

Küba, 1959’da gerçekleşen devrim sonrasında 51 yıl boyunca komünizmle yönetilmişti. Raul Castro’nun 2006’da görevi devralması ile birlikte ülkede özelleştirmeler yapılmaya başlamıştı.

Raul Castro önce devlete ait olan tarım arazilerini çiftçilere dağıtmış daha sonra cep telefonunu ülkede serbest bırakmıştı. Fidel Castro’nun da bir Amerikan markasını kullanmasının bu değişimin sonucu olarak görenler var.