Spor Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa şampiyonu!

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa şampiyonu!

Paylaş
Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa şampiyonu!

Castrol Ford Team Türkiye, 8 ayaklı Avrupa Ralli Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşarak Türkiye'ye takım bazındaki ilk şampiyonluğunu getirdi

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ve 4'ü toprak 4'ü asfalt olmak üzere 8 yarıştan oluşan Avrupa Ralli Şampiyonası'nın son ayağı Letonya'da gerçekleştirildi. 153 puanla lider durumda bulunan Castrol Ford Team Türkiye, liderliğini koruyarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Castrol Ford Team Türkiye, Liepaja Ralli'si sonunda Türkiye'ye rallide takım bazındaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi.

"ÇOK ZOR OLDU AMA BAŞARDIK"


Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, zafer sonrasında yaptığı ilk açıklamada "Şampiyon olduk. Gerçekten çok zor oldu. Özellikle buradaki 4 gün çok zor geçti. Şampiyonluk 2 puanla gitti, 3 puanla geldi ama sonunda mutlu sona ulaştık." ifadelerini kullandı.


ŞAMPİYONADA HELİKOPTER DÜŞTÜ


Yarışın 11. etabında bir sivil helikopteri düştü. Letonya Haber Ajansı'nın haberine göre bir kişi hayatını kaybederken diğer üç kişi kazada yaralandı. İlk yardım ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğu belirtildi.

Letonya Acil Tıp Servisi Sözcüsü (NMPD) yaralılardan birinin de bilincinin kapalı olduğunu ifade etti. Öte yandan organizasyon yetkilileri, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın final ayağı olan 13 etaplık Letonya Ralli'sinin 11. etabı, kaza nedeniyle iptal edildi. Yarış, 12 ve 13. etapla devam etti.

Haberin Devamı