Gündem Casusluk davasında 2 tahliye

Casusluk davasında 2 tahliye

Paylaş
Casusluk davasında 2 tahliye

Iğdır'da 2 İranlı ajana 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini' para karşılığı sızdırdıkları gerekçesiyle 5'i tutuklu 11 sanık Erzurum 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanıklardan Bilal Tanrıkulu ile Kamil Aras'ın tahliyesine karar verdi

Erzurum 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar, İranlı Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ile Shahram Zargham Khoeı, Kamil Aras, Timur Ağrı, Bilal Tanrıkulu, tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu. Sanıklar üzerlerine atılan ’casusluk’ suçlamasını kabul etmedi.

İran’dan Türkiye’ye asansör işi için geldiklerini ileri süren Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ile Shahram Zargham Khoeı ülkelerinde asansör şirketinde çalıştıklarını söylediler. Iğdır’da 143 fotoğraf çektiklerini belirten İranlı sanıklar, ülkelerindeki binalarla Türkiye’deki binalar karşılaştırmak için çektiklerini belirttiler.

Türkiye’de asansör işi yapmak için şirketleri tarafından görevlendirildiklerini anlatan Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ile Shahram Zargham Khoeı, casusluk yapmadıklarını söyledi. Yaklaşık 10 saat süre duruşma sonunda mahkeme tutuklu sanıklardan Bilal Tanrıkulu ile Kamil Aras’ın tahliyesine karar vererek avukatların detaylı savunma yapması için duruşmayı 12 Aralık’a erteledi. Mahkeme sonunda tahliye olan sanık yakınları avukatlarına sarılarak sevindiler.

Türk Silahlı Kuvvetler (TSK), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İran sınırındaki askeri karakollarla ilgili gizli kalması gereken bilgi ve belgeleri İran gizli servis görevlilerine verdikleri öne sürülen sanıklar hakkında 20 yıl hapis cezası isteniyor.

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, (DHA)