Gündem Çatışma görüntüleri kameraya yansıdı

Çatışma görüntüleri kameraya yansıdı

Paylaş
Çatışma görüntüleri kameraya yansıdı

Kadıköy'de iş adamı Erdal Acar'a olduğu iddia edilen kafede 2 Mart gecesi iki grup arasında çıkan çatışma güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı

2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı olaydaki dehşet anları çatışmanın boyutunu gösteriyor. Çatışmaya ait görüntülerde, kafedeki sakin havanın dışarıdan gelen bir kişinin bir haber vermesiyle dağılıyor.



Kafede başlayan hareketlilik sırasında Yaşar Akdaş olduğu ileri sürülen kişi masadan kalkarak silahını beline saklıyor. Yaşar Akdaş bu sırada içeri giren Gökmen Bayat ile konuşmak için onu içeri alıyor.

Kafe girişinde toplanan kalabalık arasında yer alan Gökmen Bayat’ın arkadaşı Tarık C., Yaşar Akdaş’ın kardeşi Muhittin Akdaş’ın bacağına ateş ediyor. Tarık C., daha sonra kendisine engel olmaya Yaşar Akdaş’ı da göğsünden vuruyor.

Ayağından yaralanan Muhittin Akdaş., yerdeki ağabeyinin silahını alarak kendisini darp etmeye çalışan Gökmen Bayat’ı arkadan vurarak öldürüyor.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Muhittin Aktaş ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya haklarında yakalama kararı bulunan Ömer Faruk Çolak, Tarık Cantürk, Serdar Cantürk ve Doğan Yıldırım’ın ise avukatları katıldı.

Tanıkların dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti, yakalama kararı bulunan sanıkların infazının beklenmesine, olay sırasında kamera görüntülerinin kaydedildiği CD’lerin TÜBİTAK’a gönderilerek incelenmesine karar verdi.

Davada tek tutuklu bulunan sanık olan Mühittin Aktaş’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL (DHA)