Gündem Çavuşoğlu Almanya ile yaşanan silah satışı gerilimine ilişkin konuştu

Çavuşoğlu Almanya ile yaşanan silah satışı gerilimine ilişkin konuştu

Paylaş
Çavuşoğlu Almanya ile yaşanan silah satışı gerilimine ilişkin konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye’ye silah satışına ilişkin sözleriyle ilgili, “Merkel’in yaklaşımını doğru buluyoruz” dedi

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in, Türkiye’ye silah satışı hakkındaki sözlerine yanıt veren Çavuşoğlu, "Bir atasözü var; ’Kötü komşu ev sahibi yapar’ diye. Bu tür yaklaşımlar esasen bizim kendi milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Bu anlamda yerli ve milli üretimi artırıyoruz her alanda. Kendi savaş uçağımızı, helikopterimizi üretiyoruz. Türkiye hiçbir zaman çaresiz değildir” şeklinde konuştu.

'SEÇİMLER GEÇER DOSTLUK KALICIDIR'


Almanya Başbakanı Merkel’in “Türkiye’ye silah satışı tamamen durdurulmamalı” sözlerini de değerlendiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Merkel’in yaklaşımını doğru buluyoruz. Daha olgun buluyoruz. Seçim atmosferinde bile sağduyulu davranmak hepimizin görevidir. Seçimler geçer, dostluk kalıcıdır. Daha sonra gerçeklerle yüz yüze kalacağız. Dolayısıyla Almanya’nın bu süreci kendi mantalitesinde ve Türkiye’ye bakışında en az hasarla atlatmasını temenni ederiz. İleriki süreçte de ilişkilerimizi tekrar eski günlerine döndürmek için yeni kurulan hükümetle birlikte adım atacağımızı umuyoruz."

(İHA)


OLAYIN GEÇMİŞİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'ye silah satışının büyük kısmını dondurduklarını açıklamıştı.


Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!