Türkiye (Son Dakika) Çaya düşen genç ölümle burun buruna geldi

Çaya düşen genç ölümle burun buruna geldi

Paylaş
Çaya düşen genç ölümle burun buruna geldi

Karabük'te, iş çıkışı evine giderken dengesini kaybedip Araç Çayı'na düşen 22 yaşındaki Soner Pınarbaşı, bir kişinin uzattığı elektrik kablosunu tutarak suda sürüklenmekten kurtuldu. Pınarbaşı, itfaiye ve çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı

Öğlebeli Sanayi Sitesi'nde bir atölyede çalışan MS hastası Soner Pınarbaşı, iş çıkışı akşam karanlığında Araç Çayı'nın kenarında yürüyürek evine gidreken dengesini kaybetti. Kenarında korkuluk ve bariyerin bulunmayan çaya düşen Pınarbaşı, akıntıyla sürüklenirken atıksu borusuna tutunarak yardım istedi. Yoldan geçenler polise haber verdi.

Kalabalığı görüp duran Halim Kaya, aracından aldığı elektrik kablosunun bir ucunu Soner Pınarbaşı'na attı. Pınarbaşı, kabloyu tutarak ekiplerin gelmesini bekledi. Bir süre sonra gelen polis, AFAD ve itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Bir itfaiye eri ile bir vatandaş, aşağıya sarkıtılan merdivenle çaya indi. Soner Pınarbaşı, merdiven ve halatla çekilerek çaydan çıkarıldı.

Yaklaşık 30 dakika süren çalışmayla kurtarılan ve soğuktan titreyen Soner Pınarbaşı, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Pınarbaşı'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)

Haberin Devamı