Uğur Alkapar Caz için 5 adres
HABERİ PAYLAŞ

Caz için 5 adres

Haberin Devamı

İstanbul’da eskiden caz dinlemek için gidilebilecek çok yer vardı. Ama artık bir elin parmakları kadar. Kalanlar da cazı popüler müzikle karıştırıyor. İşte caz ve cazımsı müzik dinlenebilecek barlar.

SUPERJAZZ

1990’larda İstanbul’da efsane gece kulüpleri açan Şeniz Bengüer yazın Bodrum-Mandarin Oriental’da Superjazz’ı işletmişti. Bu anlayışı Akaretler’deki W Hotel’e taşıdı. Sibel Emek, Neşet Ruacan gibi usta isimler burada sahne alıyor.

NARDİS

Cazın yıkılmayan kalesi. 2002’den bu yana Galata’da. ‘Müzik mabedi’ olarak da anılan Nardis’te konserler büyük disiplin içinde dinleniyor. Gürültü yapan sert uyarılar alıyor. Nardis’te sadece yerli cazcılar değil, yurt dışından gelen sanatçılar da çalıyor.

FRANKIE

Özellikle hafta içleri caz dinlemek için ideal. Hafta sonu müzik popa kayıyor. Cazdan uzaklaşılsa da çok iyi orkestralar çıkıyor. Müzik, yemek, müşteriler iyi.

LE BARON

Az sayıdaki yemekli müzik kulüplerinden biri olan Zorlu’daki Le Baron’u ben çok seviyorum. Hafta sonları Dana Leese’in cazla başlayan programı gecenin sonuna doğru diskoya uzanıyor.

KUM SAATİ BLUES CLUB

Asmalımescit’te. Mütevazı ama müzik gayet iyi. Caz ve blues. Çarşamba, cuma ve cumartesi canlı müzik var. Müdavimleri için gizli cennet. Mutfaktan öyle pek bir şey beklemeyin. Kokteyller iyi.

GİZLİ ADRESTE PARTİ

İnternette tesadüfen bir duyuru gördüm. ‘İstanbul Bahçeköy’de Cadılar Bayramı var’ diye. Three Monkeys (Üç Maymun) organizasyonuydu. Tanıdığım çocuklar. 29 Ekim Cumartesi gecesi 23.30’da gittim. Patika bir yoldan kapkaranlık ormanın içinde iki tane terk edilmiş villayı buldum. Bahçede mezar taşları, tavanlardan sarkan korkunç bebekler. Giriş parası kostümlü gidenler için 60 diğerleri için 90 TL’ydi. Ben iskelet kılığındaydım.

O gece için kiralandılar

Şehrin en iyi DJ’leri pikapların başındaydı. Şehrin en çılgın çocukları da pistte. İçeride en az 250 kişi vardı. Ne kıyafetler ne makyajlar ne çılgınlıklar! Cadılar Bayramı’nın anavatanı Amerika’da bile böyle parti inanın yoktur. Eğlence ertesi gün akşama kadar aralıksız sürdü. Gidin şimdi Bahçeköy’e bulun o villalara in cin top oynuyordur. Çünkü sadece o iki villa Cadılar Bayramı için kiralanmış ve dekore edilmişti. Parti dediğin işte böyle olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder