Siyaset Cazibe yüzük parmağı boyunda!
Paylaş
Cazibe yüzük parmağı boyunda!

Yüzük parmakları işaret parmaklarından uzun olan erkeklerin kadınlar tarafından beğenilme ihtimali daha yüksek

Yeni bir araştırmayla yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan erkeklerin, kadınlar tarafından beğenilme olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Dün yayınlanan araştırma, belli fiziksel özelliklerin gelişimi, rahimdeki fetal ortam, hormonlar ve bunların karşı cins üzerindeki etkileri arasında karmaşık bağlantılar olduğunu ortaya koyuyor.

Daha önceki araştırmalar özellikle sağ elde, dördüncü ve ikinci parmak arasındaki oranı ve bunun erkeğin rahimdeyken maruz kaldığı testosteron hormonun boyutu açısında güvenilir bir işaret olduğunu ortaya koymuştu.

Cenevre Üniversitesi'nden Camille Ferdenzi liderliğindeki bilim insanları tarafından yeni yapılan araştırma, yüksek testosteron seviyelerinin işaretlerinden olan (simetrik yüz, tok ses ve ayırt edici vücut kokusunun yanı sıra) daha 'erkeksi' parmak boyutuna sahip erkeklerin kadınlar tarafından çekici bulunduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Araştırma kapsamında 18-34 yaş arası üniversite öğrencisi 80'den fazla kadının 49 aynı yaşlardaki erkeklere ilişkin beğenilerine bakıldı. Kadın gönüllüler gruplara ayrıldı ve bu gruplara erkeklerin sesleri dinletildi, kol altında 24 saat tutulan pamuk pedlerle elde edilen vücut kokusu örnekleri koklatıldı.

Ferdenzi, "Amaç erkekleri çekici kılanın ne olduğunu ve bu özelliklerin erkeğin rahimdeyken nasıl bir fetal ortamda olduğundan etkilenip etkilenmediğini anlamaktı" diyor.

Görsel testte sonuçların net olarak ortaya çıktığını belirten Ferdenzi, "İşaret parmağından daha uzun olan yüzük parmağına sahip olan erkekler - ki bu daha fazla testosterona maruz kalınması anlamına geliyor - daha fazla beğenildi. Ayrıca çekiciliğin ve yüz simetrisinin büyük ölçüde bağlantılı olduğunu bulduk" diye konuştu.

GAZETEPORT