Siyaset 'CD'yi savcı vermedi pabuç bırakmam'
Paylaş
'CD'yi savcı vermedi pabuç bırakmam'

Suat Kılıç “Bu ses kayıtlarının CHP milletvekilinin elinde ne işi var” dedi

‘CİHANER CHP'LİYE VERDİ’

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in, yürüttüğü İsmailağa cemaati soruşturmasıyla ilgili dinleme kayıtlarını bir CHP milletvekiline verdiğini, onun da bir rapor halinde Deniz Baykal’a sunduğunu öne sürdü. Suat Kılıç “Bu ses kayıtlarının CHP milletvekilinin elinde ne işi var” dedi.

‘AK PARTİLİLERİN KAYDI VAR’

İlhan Cihaner ile Aralık 2009’da görüşen CHP Milletvekili Ahmet Ersin ise Suat Kılıç’ın iddialarına sert tepki gösterdi. Ahmet Ersin, “Öküz altında buzağı arıyorlar. Bana CD’ler savcıyla görüşmemden çok sonra geldi. CD’lerde cemaat mensuplarıyla AK Partili yöneticilerin görüşme kayıtları var. Amaçları, Erzincan’daki hukuksuzluğu örtmek. Bu iddialara pabuç bırakmam” diye konuştu.

Haberin Devamı

'RAPORDA CD VAR' İDDİASI

Zaman gazetesinde yayınlanan haberde ise Ahmet Ersin’in, CHP Parti Meclisi’ne sunduğu raporun sonuç bölümünde, “Ekte sunduğum telefon dinleme CD’sinin de incelenmesinde görüleceği gibi, Erzincan’daki soruşturma bazı politikacılarla işadamlarını da kapsayarak, 20 ile yayılmıştır. Başsavcı’nın söylediğine göre, 20 ilde operasyon yapma hazırlığındayken, dosya uyduruk bir dilekçe bahane edilerek elinden alınmıştır” denildiği iddia edildi.

İKİ ESKİ BAKAN 'ŞÜPHELİ'

Bazı gazetelerde de yer alan dinleme kayıtlarına göre işadamı Mehmet Çelik ve Yeni Şafak gazetesi sahibi Ahmet Albayrak, gözaltına alınan cemaat mensuplarının serbest bırakılması için AK Parti yöneticileriyle görüşüyor. Dinleme kayıtlarında eski Orman Bakanı Osman Pepe ve eski Enerji Bakanı Hilmi Güler de ‘şüpheli’ olarak geçiyor.