Ekonomi Cebe zararlı 3 kredi kartı harcama alışkanlığı

Cebe zararlı 3 kredi kartı harcama alışkanlığı

Paylaş
Cebe zararlı 3 kredi kartı harcama alışkanlığı

Kredi kartı kullanmak sanki zararlı gibi ondan kaçmanıza gerek yok. Dikkatli olmanız gereken şey sizin kredi kartını kullanma alışkanlıklarınız. Kredi kartı en kolay ödeme biçimlerinden birisi. Peki onu nasıl kullanıyoruz da çoğumuz kredi kartı borcu ile uğraşır haldeyiz?

YÜKSEK LİMİT


Geliriniz 2500 Lira, fakat kredi kartı limitiniz 5000 lira diyelim. Yani bir ay içerisinde 7500 lira harcama potansiyeliniz var. Bu durumda bir sonraki aylarda ödeme güçlüğü çekmeniz muhtemel. Bu ay 2500 lira harcarsanız da gelecek ay tüm geliriniz bu kredi kartlarına gidecek gibi görünüyor. Diğer giderlerinizden dolayı tüm parayı kredi kartına da veremezsiniz... Yani finansal mutluluk için yüksek limitli kart almayın. Eğer alırsanız da maaşınızın yarısından fazla harcama yapmamaya özen gösterin.

TAKSİT CANAVARLIĞI


Kredi kartına taksit yapıldığını duyunca 1000 lirayı 10 taksitte ödemek istediniz diyelim. Sonrasında bunun gibi 6-7 alışveriş yaparsanız o aylık ödeme miktarı 600-700 liraya varıyor. Günlük harcamalarınız da eklenince kredi kartı borcunuz epey yüksek gelebilir. Bu nedenle çok sayıda taksitli kampanyayı aynı anda kullanmayın. Taksitler bittikten sonra yeni taksitli alışverişlere başlayabilirsiniz.

SİZ BANA NAKİT VERİN BEN KARTTAN VERİRİM


Bu cümleyi arkadaş ortamında çok sefer duymuşsunuzdur. Tüm arkadaşların hesabını bir kişi öder ve diğerleri ona nakit olarak parayı verir. Peki o nakitler kredi kartına ödenir mi? Genelde hayır. Eğer nakit parayla kredi kartına ödeme yapmayacaksanız, bu size kredi kartı borcu olarak dönebilir. Dikkat edin.

PEKİ YA KREDİ KARTIYLA İLGİLİ BAŞKA NEYE DİKKAT ETMELİ?


- Kredi kartının sınırsız olduğunu sanmayın. Ay sonunda yine siz ödüyorsunuz.
- Kredi kartı ekstrenizin mümkünse tamamını ödeyin. Eğer ödeyemezseniz de kredi kartı ekstresinin asgari tutarından biraz daha fazlasını ödemeye özen gösterin. (Para Durumu)

PARA KAZANDIRAN 7 HAZIR İŞ FİKRİ

Haberin Devamı