Bilim - Teknoloji Cebiniz gerçekten kapandı mı?
Paylaş
Cebiniz gerçekten kapandı mı?

Siz Android'li cebinizi kapattığınızı sanırken, o aslında kapanmamış olabilir. Daha da kötüsü...

Android 5.0 Lollipop kullanıcıları yeni bir zararlının tehdidi altında. Telefonlara bulaşan yeni zararlı, kullanıcıların telefonu kapatması halinde devreye giriyor ve telefonun kapanmasını engelliyor, ancak kullanıcı telefonun kapanmış olduğunu düşünüyor. Zararlı yazılım bu sırada açık olan telefonda her türlü zarar verici eylemini yakalanma riski olmadan gerçekleştiriyor.

Antivirüs yazılımı üreticisi AVG'nin tespit ettiği yazılım, kullanıcı kapama düğmesine bastığında harekete geçiyor ve sahte bir kapatma penceresi çıkarıyor. Bu sırada zararlı yazılım ekranı tamamen karartıyor ve cihazın tüm sinyal uyarılarını kesiyor. Kullanıcı cihazının kapandığını sanırken, virüs için arka planda rahatça hareket etme imkanı doğuyor.

Bu zararlının bir telefona kendini kopyalayabilmesi için telefonun 'Rootlanmış' olması gerekiyor. Android'in temel güvenlik duvarlarını kırmamış normal kullanıcılar içinse henüz bir tehlike teşkil etmiyor. Ancak eğer telefonunuzu daha önce root'ladıysanız, telefonunuzu kapadığında gerçekte kapanmış olduğuna emin olmak için, pilini çıkarmak zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Android ceplere bakım

Kaynak: CHIP Online