Bilim - Teknoloji Cebinizin pili hemen bitmesin
Paylaş
Cebinizin pili hemen bitmesin

Telefonunuzun pili vaktinden erken tükeniyorsa hiç canınızı sıkmayın, bu 10 pratik ipucuna göz atın!

İster Windows Phone'lu olsun, ister Android'li veya iOS'lu: Cebimizde taşıdığımız bu küçük boyutlu bilgisayarlar, pile çok açlar ve siz onları ne kadar çok kullanırsanız, bu açlıkları daha da artıyor. Telefonunuzun pilinin zamanından erken bittiğine inanıyorsanız, aşağıdaki ipuçlarına kulak verme zamanı gelmiş olabilir.

Haberin Devamı

1. Ekranı karartın

Ekran parlaklığını kısmanız, pilden tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Ekranınızın kapanma süresini de 1 dakika veya daha kısa bir süreye ayarlayın.

2. Kullanmadığınız kablosuz bağlantıları kapatın

İhtiyaç duymadığınız ne kadar bağlantı varsa hepsini kapatın. Buna GPS, Bluetooth, NFC ve Wi-Fi dahildir. Tüm kablosuz bağlantıları aynı anda kapatmak için uçak modunu kullanabilirsiniz.

3. Push uyarılarını kapatın

Mümkünse "push" hizmetlerini kapatın ve telefonunuzun yeni bilgileri kontrol etme sıklığını azaltın. Bunun yerine mesajları kendiniz kontrol edin.

4. Wi-Fi, mobil veriden iyidir

Mümkün olduğunda 3G yerine Wi-Fi ağlarını kullanın. Wi-Fi'ın pil tüketimi, mobil veri ağlarının pil tüketiminden çok daha azdır.

Haberin Devamı

Ekranı kapatmayı unutmayın....

5. Kilitleyin

Telefonunuzu kullanmadığınızda onu kilitlemeyi unutmayın. Cihazınızın arka cebinizde kendi kendine açılıp başkalarını aramasını istemeyeceksinizdir.

6. Uygulamalar önemlidir

Telefonunuzda video izlemek, oyun oynamak gibi sistem kaynaklarına daha çok dayanan şeyler yapıyorsanız, piliniz daha hızlı tükenecektir. Bazı uygulamalar ise, diğerlerine göre pili daha hızlı tüketebilir (örneğin çevrimiçi reklam gösterenler). Canlı widget'lar ve canlı duvar kağıtları da pili daha hızlı tüketecektir.

7. Uygulamayı kapatın

Arka planda sistem kaynaklarını ve verilerinizi kullandığını düşündüğünüz uygulamaları kapatın, eğer onlara ihtiyaç duymuyorsanız kaldırın.

8. Oda sıcaklığı en iyisidir

Çok sıcak ortamlar veya aşırı soğuk, cebinizin pilinin normalden erken tükenmesine neden olabilir.

9. Yazılım güncellemeleri

Telefonunuz için yayınlanan en son güncellemeleri kurmayı unutmayın. Güncellemeler, pil ömrünü iyileştiren geliştirmelerle gelebilir.

10. Ek pil

Çoğu telefon için pil ömrünü uzatan kılıflar bulmak mümkün. İsterseniz USB kablosuyla bağlanan, taşınabilir pilleri de kullanabilirsiniz. Harici pilin mAh sayısı ne kadar yüksekse, telefonunuzu şarj edebilme sayısı da o kadar fazla olacaktır.

Resimlerle: 2014'te çıkacak 30 yeni cep bombası!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı