Dünya Çeçen kızın katili Rus subay öldürüldü

Çeçen kızın katili Rus subay öldürüldü

Paylaş
Çeçen kızın katili Rus subay öldürüldü

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan'da 2000 yılında 18 yaşındaki bir genç kızı boğarak öldüren eski Rus subayı, Moskova'da uğradığı saldırıda öldürüldü

Rusya Soruşturma Ajansı, 2000 yılında 18 yaşındaki Heda Kungayeva’yı öldürdüğü için 2003 yılında 10 hapis cezasına çarptırılan eski Albay Yuri Budanov’un, cezasının 9 yıllık bölümünü yattıktan sonra 2009 başında şartlı tahliye ile bir yıl erken serbest bırakıldığını kaydetti.

Açıklamada, Moskova merkezinde kimliği belirsiz bir kişinin Budanov’un kafasına ateş ettikten sonra bir otomobile binerek kayıplara karıştığı belirtildi.

Budanov, 18 yaşındaki Çeçen kızı militanların keskin nişancısı zannettiği için öfkeye kapıldığını ve boğarak öldürdüğünü kabul etmişti. İnsan hakları örgütü Çeçenistan’daki iki savaş sırasında çok sayıda kişinin güvenlik görevlileri tarafından öldürüldüğünü belirtirken, Budanov şu ana kadar yargılanıp hüküm giyen tek Rus subay olmuştu.

Budanov’un şartlı tahliye ile bir yıl erken serbest bırakılması Çeçenistan’da geniş ölçekli protestolara yol açmış, Rusya’da bazı aşırı milliyetçi gruplar ise Budanov’u ulusal kahraman olarak selamlamıştı.

AA

Haberin Devamı