Spor Cedric değil "hat trick" Bakambu

Cedric değil "hat trick" Bakambu

Paylaş
Cedric değil "hat trick" Bakambu

Bursaspor'un Kongo asıllı Fransız futbolcusu Cedric Bakambu, 2'si Ziraat Türkiye Kupası, biri Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere bu sezon 3'üncü kez bir karşılaşmada 3 gol atma başarısını gösterdi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yeşil-beyazlı kulübün sezon öncesi Fransa’nın FC Sochaux ekibinden transfer ettiği Bakambu, kısa sürede takımın önemli futbolcuları arasına girdi. Takım içi gol krallığında Brezilyalı Fernandao ile yarışan Bakambu, Bursaspor formasıyla ligde ve kupada 14 gole ulaştı.

"Yeşil Timsah"ta ilk gollerini ligde 2-2 biten Eskişehirspor maçında rakip fileleri 2 kez havalandırarak atan Bakambu, yeşil-beyazlı deplasmanda 5-0 kazandığı Balıkesirspor maçında 3 gol kaydederek "hat trick" yaptı.

Bursaspor’un yine ligde 3-2 yenildiği Kardemir Karabükspor maçında da takımı adına bir gol sevinci yaşayan Bakambu’nun şu anda 6 golü bulunuyor.

Ziraat Türkiye Kupası

Bakambu, golleriyle Bursaspor’un Ziraat Türkiye Kupası’ndaki başarısına ciddi katkı sağladı.

Tepecikspor ile oynanan ve 2-0 Bursaspor’un kazandığı müsabakada bir gol atan Bakambu, Samsunspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta da fileleri havalandırdı.

Özellikle yeşil-beyazlıların farklı kazandığı maçlarda sahneye çıkan Bakambu, deplasmandaki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında 5-0’lık galibiyete 3 golle katkı yaptı.

Golcü kimliğini dün akşam 3-0 biten Centone Karagümrük maçında da gösteren Bakambu, bu gollerin tamamına imza attı.
Cedric Bakambu, bu sezon lig ve kupa maçlarında bir maçta 3’üncü kez "hat trick" yaparak hem Türk futbolu hem de yeşil-beyazlı takım adına başarılı bir istatistiğe adını yazdırdı.

AA

Haberin Devamı