Yaşam Cehrilik lalesi doğayı pembeye boyadı

Cehrilik lalesi doğayı pembeye boyadı

Paylaş
Cehrilik lalesi doğayı pembeye boyadı

Yozgat’ın kuzeyinde ’Deve üzerinde geline benzeyen’ kayaların eteklerinde Cehrilik bölgesinde, her yıl Mayıs ayında kendiliğinden açan ve sadece 15 gün ömrü olan Cehrilik Lalesi, doğayı pembeye boyadı

Yozgat’ın 8 kilometre kuzeyinde Cehrilik bölgesinde kendiliğinden yetişen Yozgat Lalesi havaların ısınmasıyla birlikte kendisini göstermeye başladı.

Mayıs ayının ortasından itibaren açan ve yaklaşık 15 gün ömrü olan laleyi görmek isteyen doğaseverler ve fotoğraf sanatçıları bölgeyi ziyaret ederek bu anı ölümsüzleştiriyor.

EŞSİZ BİR YER OLDUĞUNU SÖYLEDİLER


Bu doğa harikası manzarayı ölümsüzleştirmek isteyen Yozgatlı vatandaşlar ve fotoğraf sanatçıları, Cehrilik Lalesi bölgesinin eşsiz bir yer olduğunu söyleyerek lalelerin oluşturduğu manzarayı fotoğrafladıklarını söyledi.




"BAHAR AYLARINDA AÇIYOR"


Cehrilik Lalesi hakkında açıklamaya yapan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, "Cehrilik Lalesi sadece Yozgat’ımıza özgü ve bahar aylarında açan güzel bir çiçek. Tabii ki Yozgat’ın sadece belli bir bölgesinde yetişiyor. Cehrilik Lalesi, Yozgat’tın hemen kuzeyinde şehir merkezine 8-10 kilometre olan sınırlı bir bölgede yetişiyor" dedi.


"KOLONYA VE GÜL SUYU ÜRETTİK"


Cehrilik Lalesini yaygınlaştırmak için araştırmalar yapılacağını söyleyen Kazım Arslan, "Bunun için de gayretimiz olacak. İsmen yaşatmak için Cehrilik Lalesiyle özdeşleştirerek kolonya ve gül suyu ürettik. Hem Yozgat’ı hatırlatacak hem gelin kayasını hem de Cehriliği hatırlatacak bir ürün oldu. Cehrilik Lalesi kolonyası vatandaştan büyük ilgi görüyor. Bu da Yozgat insanının cehrilik lalesine verdiği önemi gösteriyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı