Ekonomi Çeliğe 1 milyar dolarlık su

Çeliğe 1 milyar dolarlık su

Paylaş
Çeliğe 1 milyar dolarlık su

Tosyalı Holding, 1 milyar dolar yatırımla Türkiye'nin özel sektör tarafından inşa edilen ilk yassı çelik tesisini Osmaniye'de hizmete açtı

Başbakan Erdoğan açtı

Tosyalı Holding, Osmaniye’de Nisan 2008’de temelini attığı Tosçelik Osmaniye Tesisleri’ni dün resmen açtı. Başbakan Erdoğan’ın açılışına katıldığı tesisler, 1 milyar dolar yatırımla kuruldu.

Yatırımla ilgili bilgi veren Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı, tesisin özel sektör tarafından yapılan ilk yassı çelik fabrikası olduğunu vurguladı. Tosyalı yatırım sürecini şöyle anlattı:

Kısa sürede tamamlandı

“Erdemir satılırken, konsorsiyumunda yer almış ve almaya çok yaklaşmıştık ama olmadı. Sonra önemli bir yabancı firma ile 6 ay görüştük o da olmadı. Bunlar olmayınca kendi başımıza bir proje ekibi kurduk ve bugüne geldik.

Burası dünyada bu kadar kısa sürede yapılan ilk demir çelik tesisi. Tam krizin başında yatırıma başladık ve ayağımızı gazdan çekmeden yatırımı bitirdik. Sonuca odaklandık.”

70 ülkeye ihracat yapacak

2000 kişiye doğrudan iş sağlayan tesisin Türkiye’nin yassı-uzun çelik dengesizliğini gidereceğini vurgulayan Tosyalı, ayrıca çelik boru sektörünün taleplerine hızlı yanıt vereceğini belirtti.

Hem yurtiçi hem yurtdışı firmalardan talep aldıklarını ve ihracata başladıklarını ifade eden Tosyalı, Erzin bölgesindeki liman yatırımları bittiğinde 70 ülkeye ihracat da yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı