Siyaset Çelik: O kişi sabıkalı ve dengesiz
Paylaş
Çelik: O kişi sabıkalı ve dengesiz

Çelik: O kişi sabıkalı ve dengesiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Bodrum’un Güvercinlik Köyü’nde vatandaşlarla sohbeti sırasında sorulan bir soru üzerine "küplere bildiği ve köylü bir vatandaşı fırçaladığı" yönündeki haberlerin "yalan ve iftira" olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada 13 ve 14 Haziranda bazı basın yayın organlarında kendisiyle ilgili olarak "Bodrum’un Güvercinlik Köyü’nde köylü vatandaşlarla sohbet ederken bir çiftçiyi fırçaladığı" yönünde bir haber yer aldığına dikkati çekti.

Bodrum’un Güvercinlik köyünde Cumartesi günü bir çayhanede aralarında sanatçı Adnan Şenses ve bir grup köylünün bulunduğu vatandaşlarla sohbet ettiğini belirten Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ancak benim sorulan bir soru üzerine küplere bindiğim ve köylü bir vatandaşımızı fırçaladığım yönündeki haber ve yorumlar hem yalan hem de iftiradır. Adı geçen kişi, iddia edildiği gibi Güvercinlikli bir köylü veya çiftçi de değildir. Biz, Güvercinlik halkı ile sohbet ederken söz konusu genç, bahçe duvarının dışından kafasını uzatarak bir soru sormak istediğini söyledi. Ben de ’buyur’ dedim. ’Yoldan başka yaptığınız bir şey var mı’ dedi ve hemen ayrıldı gitti. Ben de ’vicdansızlık etme, yapılanları değerlendirme kabiliyetin yoksa...’ anlamında ’sende iş yoksa ben ne yapayım’ dedim. Ancak bu normal sohbet üslubu içerisinde söylenmiş bir söz olup, iddia edildiği gibi, benim kızmam, küplere binmem söz konusu değildir."

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik, sözünü ettiği kişinin isminin iddia edildiği gibi Ahmet Demir olmadığını, Olgun Çelik isimli şahsın "Köylü değil kentli, çiftçi değil pazarlamacı" olduğunu belirtti. İstanbul’da ikamet eden şahsın, işi gereği geçici bir süreliğine Güvercinlik’te bulunduğunu kaydeden Hüseyin Çelik, "Parmağında MHP amblemli yüzük bulunan, sabıkalı ve çevresinde dengesizliği ile bilinen birisidir. Sırf sohbetimizin ahengini bozmak, toplantımızı provoke etmek için dışarıdan müdahil olan birisi olmasına rağmen, benim kendisine hakaret etmem söz konusu değildir" dedi.

Tüm siyasi hayatı boyunca vatandaşlarla iletişiminde nezaketi elden bırakmadığını kendisini yakından takip edenlerin çok iyi bildiğini ifade eden Çelik, bir haber ajansının "yalan ve yanlışlarla dolu" haberini yayımlayan gazetelerin de "yalan ve iftiraya ortak olduğunu" kaydetti.

Haberin Devamı