Siyaset Çelik'ten önemli açıklamalar
Paylaş
Çelik'ten önemli açıklamalar

CNN Türk'te yayınlanan Ankara Günlüğü programına katılan AK Parti Milletvekili ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Milletvekili ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik'in sözlerinin satırbaşları şöyle:

"İktidara geldiğimizden bu yana insanlara hayat tarzı dayatmak ve onlardan bizim istediğimiz insanlar olmalarını istemek gibi bir tutumumuz olmadı. Kendimizce doğru bulduğumuz şeyler bizim doğrularımızdır. Bu sizin doğrularınıza müdahale edeceğimiz anlamına gelmez. Sayın Başbakan'ın üzerinde durduğu yurt konusunun özü şudur. Denizli ilimizde emniyet müdürlüğü bir rapor hazırlamış. Nedir bu? Öğrencilerimizin bulunduğu devlet ve özel sektör yurtları vardır. Bunlarda bir çok şart aranır. Bu şartları yerine getirirseniz ticari anlamda bir yurt kurabilirsiniz.

Milli Eğitim'in müfettişleri bunu denetler. Pansiyon da kurabilirsiniz. Bu da denetlenir. Ama apart olarak adlandırılan ve hiç bir denetimden geçmeyen yapılar var. İstanbul'da Beşiktaş bir çok üniversitenin bulunduğu bir yerdir. Ben bile burada bir çok binanın böyle kullanıldığını biliyorum. Bunlar diğer yurtlara göre haksız rekabet yaratıyor.

Vergi vermiyor. Bir otele gidildiğinde orada kimin kaldığı bellidir. Aynı zamanda polise bilgi olarak düşer. Burada bu da belli değil. Terörle mücadele için de önemlidir, uyuşturucu için de önemlidir. Sayın Başbakan'ın düzenleme yapacağız dediği konu aslında bu apartlarla ilgilidir. Türkiye'de 1 milyondan fazla bir öğrenci evlerde kalıyor.

Bana, Ak Parti'ye sorarsanız ben çocuğumun bu şekilde kalmasına izin vermem. Bu toplumun büyük bir kısmı da bunu tasvip etmem ama benim buna karşı olmam başka bir şeydir, bu yaşamı sürdürmesine müsaade etmemem başka bir şeydir.

Laik bir devlette esas olan kavram hukuk kavramıdır. Günah kavramı değildir. Ayıp kavramı ülkeden ülkeye değişir. İngiltere'de bir bakıyorsun yemek yerken biri küt diye mendiline burnunu temizliyor. Bu ayıp değil. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen kötü niyetliler de var mı var. Devlet yurtlarına gece 11.00'e kadar gelmek zorundasınız.

Neden? Anne babalar benim çocuğum emin ellerde midir bunu görmek ister. Yasal düzenlemeyle ilgili Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün apartlarla ilgili hazırladığı rapor hükümetin önüne geldi. Bugün görüştüğüm bir emniyet müdürümüz saatlik apart olarak kiraya verenlerin olduğunu söyledi.

Yasal düzenleme yapılacak derken öğrenci evlerine çat kapı yapılacak, hepinizin evlilik cüzdanı var mıdır gibi bir durum söz konusu değil. Ben oğlumu da kızımı da karşı cinsten biriyle yaşatmam, bu benim tercihim değil. Bu toplumun büyük bölümünün tercihi bu değil ama birilerinin de tercihi bu yöndeyse yapabilir.

Haberin Devamı