Gündem Cem Garipoğlu hakim karşısında

Cem Garipoğlu hakim karşısında

Paylaş
Cem Garipoğlu hakim karşısında

Cem Garipoğlu hakim karşısında

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin, Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşmasına başlandı.

Haberin Devamı

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur ile tutuksuz sanıklar Tülay Makbule Garipoğlu ve Hayyam Garipoğlu katıldı. Davanın diğer tutuklu sanıkları Cem Garipoğlu ile babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun gelmediği duruşmada, Münevver Karabulut’un annesi Nagihan ve babası Süreyya Karabulut hazır bulundu.

Duruşmada, Hayyam Garipoğlu ile Tülay Makbule Garipoğlu’nun kimlik tespiti yapıldı.
Savunmasını yapmaya başlayan Hayyam Garipoğlu, Cem Garipoğlu’nun kaçırılmasına ve saklanmasında hiçbir dahlinin olmadığını söyledi.
Duruşmaya, Hayyam Garipoğlu’nun savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.

Bu arada, Cem Garipoğlu ile babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun tutuklu bulundukları Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nden duruşmaya getirilmek üzere çıkarıldıkları ve duruşmaya katılacakları öğrenildi.

Haberin Devamı

İDDİANAMEDEN

Dava iddianamesinde, katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur’un "suçluyu kayırmak", anne Tülay Makbule Garipoğlu’nun da "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" suçundan 6 aydan 5’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Cem Garipoğlu’nun dosyası da 11 Şubatta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti.