Dünya Cem Özdemir hakkındaki uyuşturucu soruşturması durduruldu

Cem Özdemir hakkındaki uyuşturucu soruşturması durduruldu

Paylaş
Cem Özdemir hakkındaki uyuşturucu soruşturması durduruldu

Almanya'da savcılık, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir hakkında 'uyuşturucu madde yetiştirmek' şüphesiyle başlatılan soruşturmayı, 'hint kenevirinin miktarını az bularak' durdurdu

Almanya'da Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir hakkında "uyuşturucu madde yetiştirmek" şüphesiyle başlatılan soruşturma durduruldu. Berlin Savcılığı, hint keneviri miktarının az olduğuna, dolayısıyla suçun oluşmadığına karar vererek soruşturmayı durdurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20529","20529","201408","20529-175651.jpg","1", "0","Hint kenevirli ice bucket desteği");



Özdemir, ALS hastalığına dikkati çekmek için geçen yılın yaz aylarında başlatılan ve kısa süre içinde özellikle ünlüler arasında sosyal medya fenomeni haline gelen "buz kovası iddiasına" (Ice Bucket Challange) katılmıştı. Evinin balkonunda bir kova suyu başından aşağı dökerken videoda görülen hint keneviri bitkisi nedeniyle Berlin Savcılığı, Özdemir hakkında soruşturma başlatmıştı.



Soruşturma için Federal Meclis milletvekili olan Özdemir’in dokunulmazlığı da kaldırılmıştı. Özdemir, hint keneviri bitkisini videoda görünmesi için ödünç aldığını ve sahibine geri verdiğini ifade ederek amacının tartışma başlatmak olduğunu belirtmişti.

Almanya’da hint keneviri yetiştirmek ve bitkisine sahip olmak yasak. Muhabir: Neslihan DoganYayınlayan: Şermin Coşkun 11:59 03/02/15 "

Haberin Devamı