Magazin Cem Uzan'a kaynana darbesi!

Cem Uzan'a kaynana darbesi!

Paylaş
Cem Uzan'a kaynana darbesi!

Kaynanasından Cem Uzan'a ağır darbe geldi

Alara ve Cem Uzan'ın boşanması davasında tanık olarak Uzan'ın kayınvalidesi Meryem Koçibey ve baldızı Seben Koçibey dinlendi. Kayınvalidesi Uzan'ı suçladı. Vatan'ın haberine göre, çocuklara Paris'te mi İstanbul'da mı yaşamak istedikleri sorulacak.

Cem Uzan ile boşanma davası süren Alara Uzan arasındaki velayet davasının ikinci duruşması dün Sarıyer Aile Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada Alara Uzan'ın annesi Meryem Koçibey ile kız kardeşi Seben Koçibey ise tanık olarak dinlendi.

Alara Uzan'ın annesi Meryem Koçibey, damadı Cem Uzan'ın hakkında verilen hapis cezasının ardından yurt dışına kaçtığını belirterek "Kızım ve damadım, son iki yıldır aynı evde iki yabancı gibi yaşıyordu. 7 yıldır işi gücü olmayan adam ve eve sürekli polisler, icra memurları geliyordu. Hem kızımın hem de torunlarımın ruh hali iyi değildi. Zaten Cem Bey'in kaçışından önceki 3-4 ayda boşanmayı konusunu konuşmaya başlamışlardı" dedi.

Anne Koçibey ifadesinde 2009 ağustosunda okullar açılmadan annesi, iki kızı ve torunları ile birlikte Viyana'ya tatile gittiklerini belirterek, "Tatile çıktıktan birkaç gün sonra Cem Bey'in yurtdışına kaçtığı ve kendisinden haber gelene kadar beklememiz söylendi. Fransa'ya gittiğini ve oraya gelmemizi söyledi. Biz de kaldığı otele gittik. Geceliği bizim için 5 bin Euro, dadı için 2 bin Euro olan otelde birkaç hafta kaldık. Ancak fiyatı fazla gelmiş olmalı ki Cem Bey, bizim için bir apartman dairesi tuttu.

Adamlarıyla haber yollayarak Türkiye'ye dönmememizi şayet dönersek tutuklanacağımızı söyledi. Söylediklerini yaparak evden çıkmadık." Anne Meryem Koçibey, "Cem Bey, boşanma için kendisine bir protokol imzalatmaya çalışıyordu. 'Bu protokolü imzalamazsan bir kuruş para vermem, kardeşim Hakan gibi çocukların isimlerini de değiştiririm ve yüzlerini göremezsin' diye tehditte bulunmuş" dedi.

'ÖLÜM FERMANIM OLUR'



Ablası ile Cem Uzan arasında otelde boşanma görüşmeleri yaptığını belirten Seben Koçibey ise görüşme sonrasında ablasının sık sık ağlayarak eve döndüğünü kaydederek, "Protokole göre tüm hukuki sorunların Ürdün mahkemelerinde çözüleceği, çocuklarının velayetinin babalarına verileceği ve Cem hakkında basına açıklama yapmamız halinde kendisine 150 milyon dolar tazminat ödememiz gerektiği yazıyormuş. Ablam bu benim 'ölüm fermanım olur' diyerek imzalamadı. Ablam, bir süre sonra Cem'in evdeki dadı Pascale ile birlikte okula giderek müdür ile görüştüğünü öğrenmiş. Çocukları kaçırabileceğini düşünerek dönme kararı alındı. Vizeleri de dolmak üzereydi. Ertesi gün annem ve iki yeğenimle birlikte döndüler" dedi.

ÇOCUKLARA SORULACAK

Mahkemede görevli pedagog, Şişli Aile Mahkemesi'nde görevli sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve tercüman vasıtasıyla görüşmelerinin yapılmasına karar veren mahkeme, çocuklara nerede yaşayıp yaşamak istediklerinin sorulmasına, sosyal hizmet uzmanı ile psikolog ve pedagogun bulunduğu bu görüşmenin ev ortamında yapılarak rapor düzenlenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderilerek Uzan'ın Genç Parti Genel Başkanı olduğu dönemin bildirilmesinin istenmesini talep etti. Ayrıca Fransız Piyer Loti Okul Müdürlüğü'ne bir yazı yazılarak okul ücretlerinin yatırılıp yatırılmadığının ve dönem sonubaşarı durumlarının sorulmasına karar verildi. Uzan hakkında yurt dışıda çıkış yasağı ve kırmızı bültenle aranıp aranmadığı da srulacak.

UZAN'DAN 60 BİN LİRA NAFAKA İSTİYOR

CEM Uzan'la Fransa'da buluştuktan 12 Aralık 2009'da çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye dönen Alara Uzan, geldikten 4 gün sonra Beykoz Aile Mahkemesi'ne başvurarak, 13 yıllık eşi Cem Uzan'a boşanma davası açtı. Alara Uzan, kendisine şiddet uygulamakla suçladığı Cem Uzan'dan 9.5 milyon TL tazminat ile aylık 60 bin TL nafaka talebinde bulundu.

Mahkeme, ara karar uyarınca çiftin müşterek çocukları Renç Emre ve Paris Jasmin'in geçici velayetini anneye verip, Cem Uzan'ın onlara ayda 16 bin TL tedbir nafakası ödemesine hükmetti.

Eşinin bu hamlesine Paris Adliyesi'nde açtığı "boşanma davası" ile yanıt veren Cem Uzan, Fransız mahkemesinden, çocuklarının velayetinin kendisine verilmesi kararını çıkarttı. Fransa'dan gelen talebi değerlendirmeye alan bakanlık, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na bir talimat yazısı yollayarak Alara Uzan'ın ifadesinin alınması istedi.

Mahkemeye 4 Ekim'de bir dilekçe sunan Alara Uzan, dava sonuçlanıncaya kadar kendi onayı olmadan çocuklarının yurt dışına çıkışlarına yasak konulmasını istedi. Mahkeme; Alara Uzan'ın talebini yerinde bularak, Renç Emre ve Jasmin Paris'in annelerinin onayı olmadan yurt dışına çıkışlarına yasak koymuştu

3

Haberin Devamı