Siyaset Cem Uzan'a yeni hapis istemi
Paylaş
Cem Uzan'a yeni hapis istemi

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 35 sanığın,"suç işlemek amacıyla örgüt kurmak","resmi belgede sahtecilik", "özel belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "rüşvet vermek" suçlarından yargılanmasına devam edildi. Mahkemeye mütalaasının sunan savcı, Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 29 sanığın cezalandırılmasını istedi.

CEM UZAN PARİS'TE BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Haberin Devamı

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Murat Kurtul, Fatma Sarı ve Berrin Özeş ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Melih Şentürk, yazılı olarak hazırladığı 4 sayfalık esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu.

Mütalaada, sanıklardan Cem Uzan, Kemal Uzan ve Hakan Uzan'ın talimatları doğrultusunda, Uzan Grubu şirketler ve İmar Bankası'ndaki yolsuzluklar nedeniyle başlatılan yasal sorumluluktan kurtulmak amacıyla çeşitli yollarla mal varlıklarının kaçırılması için teşekkül (örgüt) oluşturulduğu belirtildi. Diğer sanıkların da bu teşekküle (örgüt) üye oldukları belirtildi.

ÖRGÜT, RÜŞVET, SAHTECİLİK, DOLANDIRICILIK...

Mütalaada, Cem Uzan'ın eylemlerinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak","resmi belgede sahtecilik", "özel belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "rüşvet vermek" suçlarını oluşturduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Söz konusu suçları düzenleyen eski ve yeni TCK'deki ceza maddeleri karşılaştırılarak sanığın lehine olanların uygulanması istenilen mütalaada, Cem Uzan'ın yeni TCK'ye göre 12 ile 36 yıl arasında, eski TCK'ye göre de 15 ile 40 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

27 SANIĞA 36 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Mütalaada, Ali Cenap Ermutlu, Müştak Ayvaz, Selahattin Bal, Tahsin Öztürk, Seyfettin Kaya ve Şemsettin Mustafaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 29 sanığın da benzer suçlardan 7 ile 36 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep edildi.

SAVCI 6 SANIĞIN DOSYASININ AYRILMASINI İSTEDİ

Sanıklardan Hüseyin Engin Saydam, Mustafa Düzgünce, Ali Cenk Türkan, Kemal Uzan, Yavuz Uzan ve Hakan Uzan haklarındaki yakalama emrinin infaz edilemediği ve savunmalarının alınamadığı belirtilen mütalaada, bu sanıklar hakkındaki davanın ayrılması istendi. Sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları amacıyla duruşma ertelendi.

Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA