Magazin Cem Yılmaz ikinci kez şef

Cem Yılmaz ikinci kez şef

Paylaş
Cem Yılmaz ikinci kez şef

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı (BİFO) ikinci kez yönetmek için provalara son hız devam ediyor

Ünlü komedyen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı ikinci kez yönetmek için provalara son hız devam ediyor. Genç yeteneklerin yurt dışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen konser, 10 Mart Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Geçen yılki performansının gördüğü büyük ilgi üzerine Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO)'nı yeniden yönetmeye hazırlanan Cem Yılmaz, özel konserin provalarına devam ediyor. İstinye'deki Borusan Oto binasında, BİFO Genel Direktörü Şef Gürer Aykal ile birlikte çalışmalarını sürdüren Cem Yılmaz, provalar sırasında esprileriyle orkestra üyelerini ve izleyenleri güldürdü.

Cem Yılmaz'ın ikinci kez konuk şef olarak yer alacağı BİFO "Özel Konseri", 10 Mart Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Borusan Holding'in, genç yeteneklerin yurt dışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği konserde, Mozart'ın "23. Piyano Konçertosu" ve "Senfoni No. 25" ile "Senfoni No. 40"tan bölümler seslendirilecek, Cemal Reşit Rey'in "Türkiye", Rossini'nin "Wilhelm Tell Uvertürü", Strauss'un "Perpetum Mobile", Beethoven'in "5. Senfoni" ve Dvorak'ın "9. Senfoni" ile "Yeni Dünyadan" gibi eserler sunulacak.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4929","4929","201103","4929-4.jpg");

Borusan müzik bursunu iki yıl önce kazanan ve müzik eğitimine Köln Müzik Okulunda devam eden piyanist Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu, özel konserde solist olarak yer alacak. Cem Yılmaz'ın ilk kez 9 Şubat 2010'da BİFO'yu bin 750 seyircinin karşısında yönettiği özel konserden, 277 bin TL gelir elde edilmişti.