Hakan Çelenk Cemaat içeride fikirleri iktidarda
HABERİ PAYLAŞ

Cemaat içeride fikirleri iktidarda

Haberin Devamı

● Televizyondan “Lozan zafer değildir” diye haykıran Erdoğan’ı alkışladığı sırada bir adam, Sevr Anlaşması’na göre Ermenistan’a bırakılmış Trabzon’da bir kahvede oturuyordu.
● Aynı anda Sevr’e göre İtalyan nüfuz bölgesi olan Konya’da bir başkası, “Lozan zafer değildir” cümlesini politik arenada nasıl kullanacağını hesap ediyordu.
● Sevr’in Fransızlara ayırdığı Sivas’taki birisi, arkadaş ortamında “Lozan büyük mağlubiyet” diye söze başlıyordu..
● Sevr’e göre Ermenistan vatandaşlarıyla dolu olması gereken Erzurum sokaklarını arşınlarken diğeri, “Şu Lozan ne kötü bir şeymiş meğer” diye mırıldanıyordu.
● İstanbul’u İngilizler’e bırakan, yenilgiden sonra da İngiliz gemisiyle ata toprağından kaçan padişahın hayranı olan bir adam ise Lozancıların kanıyla kurtardığı Beyazıt Camisi’nin avlusunda çay içerken “Cihan devletini Lozan bitirdi” diye hararetle konuşuyordu... Bahse girerim ki, Erdoğan dün ülkemizin dörtbir yanında bazı sadık taraftarlarına böyle düşündürdü. Lozan olmasaydı birçoğu Türkiye dışında kalacak bölgelerden gelen muhtarlara, Lozan’a laf ederek kendini alkışlatmayı başardı. Başa çıkılmaz görünen bir ikna gücü. Ama yine de; “Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok” diye iç geçirerek, bıkmadan anlatmak gerek.


● 2015’te Suriye’den tank sırtında ata türbesi taşıyanlar, 1922’de İstanbul’u yedi düvelden çarıkla kurtaranları beğenmiyor.
● PKK’sının, Fetullah’ının, Avrupa’sının, Amerika’sının kandırdığı saflar, o dönem İngiltere’de hükümet düşüren Lozan’ı yetersiz buluyor.
● Tek kurşun atmadan İstanbul’un İngilizler’e teslim edilmesini sorgulamayanlar, “İstanbul kurşun atmadan nasıl alındı?” diye komplo teorisi üretiyor.
● Devlet batıranlara hayran olanlar, devlet kuranlara yönelik karalama kampanyası yapıyor.
● Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı aynı söylemi yıllardır kullanan, küresel güçlerin taşeronu cemaatçiler ve liberaller içeride ama fikirleri iktidardadır. Durum vahimdir.

Yenikapı bitmiştir

Erdoğan/24 Temmuz: Aziz milletin zaferi, Lozan Anlaşması ile tescil edilmiştir. Erdoğan/29 Eylül: Lozan’ı kimse zafer diye yutturmasın. İki ay önce zafer diye yutmuşuz, şimdi zihin nasıl açıldıysa yutmuyoruz. Artık, muhalif kesimler için 15 Temmuz sonrası tartışılan “Acaba Erdoğan’a güvenilir mi?” sorusu yanıt bulmuştur. Yumuşama dağılmıştır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder