Nedim Şener Cemaatin yanındaki eğreti adam
HABERİ PAYLAŞ

Cemaatin yanındaki eğreti adam

Yaşanan son gelişmelerde anlayamadığım ve haline üzüldüğüm bir adam var, o da İdris Naim Şahin. Recep Tayyip Erdoğan ile yıllar süren dava arkadaşlığını bir kenara bırakıp, cemaatin yanında tavır alması, sebepleri ortaya çıkarılması gereken trajik bir durum. Kimse Şahin’in haksızlığa karşı bir duruş sergilediğine inandıramaz beni. Bir kez Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği söyleniyor ama cemaatçi olmak gibi bir özelliği de yok.

Başbakan’ın bir konuşmasında söylediği gibi “Onun (Cemaatin elinde) bir kaseti mi var”, yoksa başka nedenleri mi? Emniyet içerisinde cemaatçi polislere yönelik operasyonun detayları bize bu konuda bazı bilgiler veriyor. Bilindiği gibi operasyonun bir parçası da Emniyet İstihbarat Dairesi’nde bilgisayar kayıt sisteminin silinmesi yani yok edilmesi. Bir anlamda devletin hafızasının sıfırlanması. Böyle bir işlemi yapmanın hiç bir mantıklı nedeni ve hukuki dayanağı yok. Böyle bir emri verenin kendi görev yaptığı döneme ilişkin bilinmesini istemediği bilgileri yok etmek istediği açıktır.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili Mülkiye müfettişleri raporunda eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak’ın görevden alınmadan 15 gün önce 15 Nisan 2013 günü kayıtları sildirdiği ortaya çıktı. Bu silme işleminde Bakan onayı var mı bilinmez. Aslında bu silme işlemi ilk değil. Emniyet İstihbarat Dairesi’nde ilk silme işlemi Ramazan Akyürek görevden alınmadan altı gün önce 10 Ekim 2009’da gerçekleşti.

Peki bilin bakalım Akyürek bu silme işlemini yaparken kimden onay aldı. Bildiniz, iddiaya göre dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den. Tüm bunları biraraya getirince İdris Naim Şahin’in neden Erdoğan ile yol arkadaşlığından ayrıldığını ve eğreti bir görüntü oluştursa da cemaatçilerin yanında durduğunu anlayabiliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder