Spor Cemal Aydın zehir zemberek

Cemal Aydın zehir zemberek

Paylaş
Cemal Aydın zehir zemberek

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın, Ahmet Gökçek yönetiminin suçlamarına çok sert yanıtlar verdi

Ankaragücü Kulübü'nün adına leke düşmemesi için kulüp borçlarını her ay ödediğini belirten Onursal Başkan Cemal Aydın, ''Ankaragücü yenilince suçlu benim, galip gelince keyfini sürenler başkası.

Ben Ankaragücü'nün 13 sene başkanlığını yaptım. Kimse de bana zorla ayrılmamı istemedi. Şimdiki yönetime iyi işler yapması için teslim ettik anahtarı, kötü bir niyetimiz de yoktu.

Piyasadaki icraların, banka, personel ve futbolcu borçlarının olduğunu kimse söyleyemez. Söyleyen varsa hodri meydan. Bunların hepsi banka dekontlarında mevcut.

Banka kredileri ve borçlar son yapılan genel kuruldaki mali tabloda yer alıyor. Ocak ayında gizlice yapılan kongre bilançosunda hepsi kayıtlı. Kendilerine göre ibra ettikleri aktif ve pasif hesapların hepsi kayıtlı. Cemal Aydın'ın alacağını bile TL olarak yazmışlar.

"HACİZLİ OTOBÜSLERDEN SON ANDA HABERİM OLUYOR"


Bu banka borçları kulübün borçları olacak. Üzerinde 15 tane haciz olan kulüp otobüsünden son anda haberim oluyor. Cemal Aydın, kulübün üstüne leke düşmesin protesto olmasın diye borcu ödüyor.

Gördüğünüz bütün banka şubelerinde aylığı 100 milyar olan kulübün borcu, kulübün hükmü şahsiyetine gölge düşmesin diye altına imza attım. Siz bunları ödemiyorsunuz ve bunu bilançoda da belirtiyorsunuz. Bana telefon açıp otobüsün parasını ödemeyeceklerini söylüyorlar ve saat 16.00.

Bir saat sonra bankalar kapanacak. Merkez bankasına evrak gitmiş ve benim haberim dahi yok. Protesto olursa benim ticari hayatım biter. Süre alıyorum salı gününe kadar. O süre içinde ödememek için ısrar ediyorlar ve ben 74.800 tl yi ödüyorum. Bunu bana iade etmiyorlar.

Benim de başka çarem olmadığı için her ay koyun gibi para ödüyorum. Benim tarafımdan kulübün nesine haciz konmuş bugüne kadar.'' dedi.

''06 AG 1910 YAZISINA SAYGIMDAN HACİZ KOYDURDUM''

Ankaragücü A Takımı otobüsünün satılmasını istemediği için fiili haciz koydurduğunu vurgulayan Cemal Aydın, ''Otobüsün fiyatı en fazla 150 bin dolar ve üzerinde 11 tane haciz var.

Otobüsün muammel bedeli 100 milyar. Bu satışı isteyen kişinin 78 milyar alacağı var. Otobüs o gün satılsaydı ki kimseyi sokmuyorlar satışa, 60 milyara satılacaktı ve o vatandaşın 18 milyar alacağı kalacaktı.

Benden önce 600 milyarlık haciz olduğu için otobüs satılsa bile bana gelmesi mümkün değil çünkü sırası gelen alacaktı. Niye uğraşıyorum. 06 AG 1910 yazısına olan saygımdan içim elvermedi.'' diye konuştu.

''MELİH GÖKÇEK'TEN BAŞKASI MUHATTABIM DEĞİLDİR''

Mevcut yönetimin kulübün başına gelirken borçları ödemeyi kabul ettiğini ve bu konuda da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile konuşup anlaştığını hatırlatan Ankaragücü Onursal Başkanı Aydın, ''Siz bu paraları ödemeyi kabul ettiniz, bu sizin tutanaklarınızda da var.

Benim size mirasım düşmez. Mevcut yönetimdeki arkadaşlarla konuşuyorum çoğu şeylerden haberleri bile yok. Benim muhattabım yönetim değil, her konuda benimle konuşan Melih Gökçek.

Başkasıyla konuşmaya tahsilim yetmez. Günümüzde siyasi gerilimler var ve değişik safhalara çekileceği endişesiyle sessizliğimizi koruyoruz ama kimseye yaranamadık. Voleybol takımı düşseydi yazık olmaz mıydı?

Yönetime gelenler şu ana kadar ne kadar para ödemişler kızlara. Ben İtalya'dan pasör getirdim 45 bin Euro'ya. Bu kıza vadesi gelen 10 bin Euro'yu ödemediler. Bu kız İtalya'ya dönüş yaptı ve Fenerbahçe'yi yenen ve Avrupa şampiyonu olan Bergama takımında 10 numara giydi ve aslanlar gibi oynadı.

Bunu da kimse yazmadı. Cemal Aydın niye karışıyor diyorlar ama konuşmamızda voleybol takımının her haliyle takımın yükünü çekeceğimi de söyledim.

Yapılan transerler de belli gelinen nokta da. Sebebi de futbol takımında da olduğu gibi oyuncuların küstürülmesi ve bir köşeye atılması, gönderilmesi" ifadelerini kullandı.

''ANKARAGÜCÜ TARAFTARI OLUŞTURULMAZ, DOĞUŞTAN OLUNUR''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan güçlü bir takım çıkmasını istemesi üzerine mevcut yönetime anahtarı teslim ettiklerini dile getiren onursal başkan Cemal Aydın, ''Futbolcu o dönemde alacağını istememişse, banka bu güne kadar harekete geçmemişse, Serdar Özersin parasını tutuyorsa bana olan saygılarındandır.

Bugüne kadar bunlardan dolayı bir sıkıntı çıktımı? Ödemeden dolayı zorlanırsanız ben bunlara yardımcı olurum dedim sayın Melih Gökçek'e. Kredi almak isterseniz de çekinmeden imza atarım dedim.

Gizli yapılan genel kurula 14 senelik başkanı yani beni çağırmıyorlar, oy için iş yaptıkları mütahitleri çağırıyorlar. O ismi indirmek için yapın bir genel kurul.

Kasımpaşa maçına 100 kişi götürmüşler ve kimler olduğunu biliyoruz. Ankaragücü taraftarı kendi maçına gitmiyor, Bursaspor'un şenliğine katılıyor. Yeni Ankaragücü taraftarı oluşturacağız dediniz.

Ankaragücü taraftarı oluşturulmaz, doğuştan olunur, kessen de davasından vazgeçmez. Nasıl yeni nesil yetiştireceksin, aşılama mı yapacaksın.'' dedi.

Ercan ATA-Uğur AKTEMUR/ANKARA (DHA)

4

Haberin Devamı