Siyaset Cemevi'ne AK Parti desteği
Paylaş
Cemevi'ne AK Parti desteği

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin cemevlerinin ibadethane sayılması yönündeki kararı doğrultusunda CHP Gene Merkezi'nin talimatıyla harekete geçen CHP teşkilatları belediye meclislerinde bu kararı hayata geçirmeye başladı

İzmir’in Karabağlar Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun önergesine AK Parti Grubu da destek vererek oybirliğiyle kabul edilirken, Bornova Belediye Meclisi’nde ise AK Parti Grubu’nun muhalefeti nedeniyle oyçokluğuyla cemevlerinin ibadethane sayılması kararı alındı.

İzmir’de ilçe belediye meclislerinde cemevi önergesi AK Parti muhalefeti ile karşılaşırken Karabağlar Belediye Meclisi AK Parti Grubu’ndan destek geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, "Cemevleri ile camiyi birbirinin rakibi olarak görmememiz gerekir. Birbirlerine alternatif değildir.

Türkiye’nin çok daha hızlı geleceğe koşması için özgürlüklerin önünü alabildiğince açmamız gerekir. Ama aynı zamanda toplumun yıllardır çözülemeyen önemli başlıklarını kavga ettirmeden ve siyasete kurban etmeden çözmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede cemevlerini her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her türlü desteği vereceğiz. AK Parti Grubu olarak özgürlüklerin önünü açmak için önergeye evet oyu vereceğiz. Yalnız bu önergenin muhatabı TBMM’dir. Belediye değildir" dedi.

Oylamada CHP ve AK Parti Grupları cemevinin ibadethane sayılması yönünde karar verdi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Meclis’e teşekkür etti.
Öte yandan Bornova Belediye Meclisi’nde ise aynı önerge AK Parti’nin muhalif oylarına karşın CHP Grubu oylarıyla kabul edildi. Oyçokluğuyla kabul edilen önergeyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Fahri Taştan, bu kararın alınma yetkisinin TBMM’de olduğunu söyledi.

Taştan, "Bu konuyla ilgili diğer ilçelerde de bir takım kavram kargaşaları ortaya çıktı. AK Parti olarak din ve inanç özgürlüklerini toplumun her alanında savunuyoruz. Ancak böyle bir karar almak TBMM’ye aittir. Kendi yetkimiz olmayan bir kararı almış oluruz" dedi.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı