Gündem Cenazeler Fatih Camii'nde

Cenazeler Fatih Camii'nde

Paylaş
Cenazeler Fatih Camii'nde

Cenazeler Fatih Camii'nde

Gazze'ye yardım konvoyunda hayatını kaybedenlerin cenazeleri Fatih Camisi avlusuna getirildi. Cenazeler öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazını mütakip defnedilecek. İstanbul'da defnedilmeyenler ise memleketlerine gönderilecek.

İNSANİ Yardım Vakfı (İHH), İsrail'in dehşet baskınında ölen ve cenazeleri İstanbul'a getirilen 9 kişinin isimlerini açıkladı.

Haberin Devamı

İHH'dan alınan bilgiye göre, ölenlerin isimleri, şöyle:

"İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cevdet Kılıçlar (İHH Personeli), Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım (İHH Personeli), Furkan Doğan, Fahri Yaldız, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz"

İHH'ya göre Çelebi Bozan, Osman Kurç, Aydın Ataç da kayıp ya da İsrail'de hastanede olabileceği belirtilenler kişiler arasında yer alıyor.

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda hayatlarını kaybeden 9 yardım gönüllüsünden 8’inin cenazesi, Fatih Camisi’ne getirildi.

Tekbirler ve İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde cami avlusuna alınan İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Cengiz Songür ve Cengiz Akyüz ile Türk asıllı ABD vatandaşı Furkan Doğan’ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri, masalarla artırılan musalla taşlarına konuldu.

Haberin Devamı

Bu arada, aynı saldırıda hayatını kaybeden İHH çalışanı gazeteci Cevdet Kılıçlar için ise yarın aynı camide tören düzenleneceği öğrenildi.