Gündem Cenazelerde bile yankesicilik yapmışlar

Cenazelerde bile yankesicilik yapmışlar

Paylaş
Cenazelerde bile yankesicilik yapmışlar

İstanbul'da cenazelerde bile yankesicilik yapan, bu konuda neredeyse sınır tanımayan çete çökertildi

İstanbul'da toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezlerinde, cenazelerde, spor karşılaşmalarında, mitinglerde, turistik yerlerde yankesicilik yapan çete çökertildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü, özellikle Avrupa Yakası'nda yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yapan bir gruba karşı operasyon düzenlendi. Yaklaşık 2 aylık takibin ardından Bakırköy, Bağcılar, Bağcılar, Şirinevler, İkitelli, Topkapı, Esenler, Arnavutköy, Atatürk Havalimanı, Zincirlikuyu'da suç işleyen çeteye yönelik daha önceden belirlenen yerler basıldı, 23 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda 1 ruhsatsız tabanca, iki televizyon, 1 sahte kimlik, 45 cep telefonu ve çok sayıda sim kart ile sahte paralar ele geçirildi.

Polis çete üyelerinin 3-4 kişilik gruplar halinde kapkaç yaptığını, birinin parayı çalarken diğerlerinin vücutlarıyla perdeleme yaptıklarını belirledi. Daha önce defalarca polise geliş kayıtları bulunan şüpheliler hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, evden hırsızlık yankesicilik, sahtecilik ve piyasaya sahte para sürmenin de aralarında bulunduğu 39 ayrı suçtan işlem yapıldı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

KAPKAÇÇILAR DA VAR

Aynı operasyonda banka ve tapu dairelerinin önünde kapkaç yapan 3 kişi de gözaltına alındı. Üç şüphelinin Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Tuzla'da tapu dairelerinde gayrı menkul alışverişi yapan kişilerin paralarını çıkışta çaldıkları ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin ayrıca banka ve döviz bürosundan çıkanları da takip ederek paralarını çaldıkları anlaşıldı.

Polisin sorgu sonundaki belirlemesine göre şüphelilerden biri bankada sıra numarası alarak müşteri gibi oturken yüklü miktarda para çeken kişileri dışarda bekleyen arkadaşlarına haber verdi. Şüpheliler, takip ettikleri kişi uygun bir yere geldiğinde elindeki çantasını alarak kaçtı.

Operasyonda 3 çalıntı oto, 18 bin 265 dolar, çalıntı plakalar bilgisayarlar kar maskeleri, ele geçirildi. Polisteki ifadelerinde suçlarını itiraf eden şüpheliler hakkında, 3 oto ve 15 plaka hırsızlığı ile 5 kapkaç, bir dolandırıcılık olayıyla ilgili işlem yapıldı. Şüpheliler, işlemlerinin bitmesinin ardından Pendik Adliyesi'ne çıkarıldı.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)