Gündem 'Cenazelik' giydirdiler

'Cenazelik' giydirdiler

Paylaş
'Cenazelik' giydirdiler

Türkiye, 7 şehidini dün gözyaşları içinde toprağa verdi. Van'da önceki gün şehit düşen Serdar Yeşilyurt'un cenazesinde yürek yakan bir dram daha yaşandı

ASKERE ÖĞRETMENİ GÖNDERDİ

Haberin Devamı

Adana Kozan’ın Bucak köyünde oturan 6 çocuklu Yeşilyurt Ailesi çok yoksuldu. Baba Ümmet Yeşilyurt bir portakal bahçesinde bekçilik yapıyordu. Aynı bahçedeki iki odalı kerpiç bir evde yaşayan ailenin ikinci çocuğu Serdar, öğretmeninin verdiği yol parası ile 10 ay önce askere gitmişti.

Üç ay önce de izne gelen Serdar “Ben şehit düşeceğim” diye helalleşip Van’daki birliğine geri dönmüştü. Van Gürpınar’da önceki gün operasyona giderken teröristlerin açtığı ateşle Serdar şehit düştü.

BELEDİYE BAŞKANI ALDI

Acı haberi vermek için şehidin baba evine giden yetkililer, ailenin yoksulluğuyla da yüzleşmek zorunda kaldı! Şehit Çavuş Serdar Yeşilyurt’un dün memleketinde cenaze töreni vardı.

Tören öncesi Kozan’ın AK Parti’li Belediye Başkanı Kazım Özgan saat 24.00’te ilçede bir mağazayı açtırdı. Aileye cenaze töreninde giymeleri için kıyafetler aldı. Yeşilyurt Ailesi en acı günlerinde yeni kıyafetlerini giyerek dün oğullarını son yolculuğuna uğurladı.

Haberin Devamı

Kübra POLAT /DHA