Spor Cengiz Elbeye'ye son görev

Cengiz Elbeye'ye son görev

Paylaş
Cengiz Elbeye'ye son görev

Beyin tümörü nedeniyle dün yaşamını yitiren Antalyalı Kırkpınar eski başpehlivanı 43 yaşındaki Cengiz Elbeye son yolculuğuna uğurlandı

Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazına Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkınbak, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Ak Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, ilçe ve belde belediye başkanları, spor ve iş adamları katıldı.

Er meydanında Cengiz Elbeye'nin yıllardır rakibi olan Ahmet Taşçı da Elbeye ailesini yalnız bırakmadı. Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan 2008'de çıkan olaylar sırasında tabancayla havaya ateş eden ve 437 gün Antalya Cezaevi'nde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Ömer Ulusoy da cenaze töreninde yer aldı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazı öncesinde Cengiz Elbeye'nin annesi Nermin ve eşi Havva Elbeye'ye başsağlığı diledi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çok sayıda siyasetçinin çelenk gönderdiği cenazede, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Susurluk sanıklarından ‘Efsane Yarbay' olarak tanınan Korkut Eken'in çelengi yanyana durdu. Elbeye'nin 15 yaşındaki oğlu Cengizhan ve 7 yaşındaki kızı Bilgehan, cenaze törenine getirilmedi.

Babası hayatta olmayan Cengiz Elbeye'nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından omuzlar üzerinde cenaze aracına konularak, defnedileceği Korkuteli İlçesi'ne gönderildi. 1994 ve 1998 yılında Kırkpınar'da iki kez başpehlivan olup altın kemer takan Cengiz Elbeye'nin cenazesi, Korkuteli Atatürk Stadı'nın yanındaki özel bölüme defnedildi.

Süleyman EKİN/ANTALYA (DHA)

Haberin Devamı