Spor Cenk'in idolü Hakan Şükür

Cenk'in idolü Hakan Şükür

Paylaş
Cenk'in idolü Hakan Şükür

Avusturya maçı öncesinde ilk kez resmi bir maçta milli formayı giyme heyecanı yaşayan Cenk Tosun, UEFA'nın resmi internet sitesine konuştu

Cenk Tosun, A Milli Takımı neden tercih ettiğini şu sözlerle açıkladı: "Kolay bir karar değildi. Ben Almanya’da doğdum ve orada büyüdüm. Fakat kendimi tamamiyle Türk olarak hissediyorum. Karar aşamasında Guus Hiddink’in benle görüşmesi kararımı büyük ölçüde etkiledi.

Bana olumlu şeyler söyledi ve beni Türkiye Milli Takımı’nın geleceğinde görmek istediğini söyledi. Ben de bu kararı verirken, Eintracht Frankfurt’un başkanına, teknik direktörüne ve aileme danıştım.

Son kararımı verdim. Ben Almanya Milli Takım formasını 15 yaş altı takımdan, 21 yaş altı takıma kadar giydim. Benimle ilgili planları vardı, fakat ben her zaman en sonunda Türkiye’yi tercih edeceğimi söylemiştim. Son kararımı verdikten hemen sonra Almanya Ümit Milli Takımı’ndaki antrenörüm Rainer Adrion’u aradım. Açıkcası kararımı öğrendiğinde hayal kırıklığına uğradı."

"HAKAN ŞÜKÜR İNANILMAZ BİR GOLCÜYDÜ"

19 yaşındaki forvet oyuncusu, Türkiye’nin son dört maçta gol atamaması ve bunun çözümünün ne olabileceği sorulması üzerine, "Kaliteli forvetlere sahip olmamıza rağmen gol bölgesinde sıkıntılarımız var. Ben 19 yaşındayım ve umarım milli takıma en az 10 yıl katkı sağlarım.

Tıpkı Hakan Şükür gibi muhteşem bir kariyere sahip olmak ve her yerde ismimin bilinmesini istiyorum. O, inanılmaz bir futbolcuydu" şeklinde konuştu.

Kendisinden büyük beklentiler olmasına rağmen baskı altında hissetmediğini dile getiren genç golcü, "Gaziantepspor beni transfer etmeden önce hücum konusunda sıkıntı yaşıyordu. Aynı sıkıntı Türk Milli Takımı’nda da mevcut. Bu konuda başarılı olarak takımıma yardımcı oldum, aynı başarıyı milli takım formasıyla da göstereceğim konusunda kendime güveniyorum" dedi.

TEHLİKELİ OYUNCULARA İŞARET ETTİ

Salı günü Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda ağırlayacakları Avusturya’yı da değerlendiren Cenk, "Avusturya iyi bir takım, fakat son maçta Belçika’ya 2-0 kaybederek kötü bir sonuç aldılar.

Takımda Eintracht Frankfurt’tan sevdiğim bir arkadaşım Ümit Korkmaz oynuyor. Twente’de forma giyen Mark Janko tehlikeli bir futbolcu. Marko Arnautovic, Martin Harnik ve Zlatko Junuzovic ise dikkat etmemiz gereken diğer futbolcular. Özellikle hücum hattı oldukça iyi" diye konuştu.

"GAZİANTEPSPOR DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Milli Takım’a bu kadar çabuk yükselmeyi beklemediğinin altını çizen genç futbolcu, "Michael Skibbe antrenörlüğündeki Frankfurt’ta iki yılım geçti. Ancak fazla şans bulamadım, çünkü oradaki mücadele çok üst düzeydeydi.

Gaziantepspor’a imza attım ve bu benim için dönüm noktası oldu. Milli takım yolu açıldı. Bu kadar hızlı olacağını beklemiyordum, ancak herşey benden yana oldu. Çok genç bir yaşta kampa katıldım. Büyük bir teknik adam ve yetenekli oyuncularla çalışıyorum. Bu benim için dev bir adım" ifadelerini kullandı.

Onur Güler/DHA

Haberin Devamı