Bilim - Teknoloji Cep devinde deprem!
Paylaş
Cep devinde deprem!

Zor günler geçiren cep devinde bugün yaşanan 2 şok gelişme, her şeyin daha da karışmasına neden oldu

BlackBerry'nin son zamanlarda yaşadığı fırtına, bugünkü gelişmelerle daha da şiddetlendi. Bir dönemin önde gelen akıllı telefon üreticisinin, uzunca bir süredir Fairfax isimli bir yatırım şirketine satılması söz konusuydu. Hatta Fairfax'ın, bu satın alma için 4.7 milyar doları gözden çıkarttığı da biliniyordu.

Haberin Devamı

Ancak bugün gelen haber, şirketin satılması girişiminin durdurulduğu yönünde. Bunun yerine Fairfax'ın BlackBerry'ye 1 milyar dolarlık yüklü bir yatırımda bulunacağı açıklandı. Başka bir deyişle Fairfax, BlackBerry'yi satın almak yerine, 1 milyar dolarlık yatırımla, şirketin geleceğinde söz sahibi olmayı başarıyor.

Tüm bu gelişmelerle birlikte, BlackBerry'nin yönetim kadrosunda da deprem yaşanıyor. Şirketin CEO'su Thorsten Heins'ın CEO'luj görevinden alındığı resmi olarak açıklandı. Yerine geçen isim ise, Sybase INC.'nin eski şefi John Chen oldu.

Bugün yaşananlarla birlikte, BlackBerry'nin geleceği daha da karmaşık bir hal almış durumda ve bundan sonra neler olacağını kestirmek, daha önce hiç olmadığı kadar güç. Bakalım ilerleyen günler, bize neler gösterecek...

Haberin Devamı

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

Kaynak: CHIP Online