Bilim - Teknoloji Cep devinde yeni dönem!
Paylaş
Cep devinde yeni dönem!

Son zamanlarda yaşananlar nedeniyle adeta "başı dönen" cep devinde yeni bir dönem başlıyor!

Lenovo tarafından satın alınmasının ardından Motorola'da yönetici değişiklikleri başladı. Ancak firma, tüm değişikliklere rağmen, yabancı bir isim tarafından yönetilmeyecek gibi duruyor. Firmanın tecrübeli isimlerinden Rick Osterloh, firmanın başkanı ve yeni COO'su olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Yakın geçmişe bakılırsa da doğru yolun bu olduğu gözüküyor. Çoğunluk, Google dönemi Motorola'nın eski CEO'su Dennis Woodside'a odaklanmış iken, Osterloh, ürün gelişimini yöneten isim idi. En azından Moto X ve Moto 360 gibi dikkat çekici projeler onun beyninden çıkmıştı.

Osterloh, son görevi dışında, mobil teknolojilerin öneminin arttığı dönemde Skype'ın ürün yönetiminin başında olması ile de tanınıyor. Osterloh, Good Technology'de de benzer bir görevde bulunmuştu. Amazon'da 1999 yılında sahip olduğu kısa dönem görev ise, firmanın bugün büyük ölçüde değişmiş olması nedeniyle çok etkili sayılabilecek bir durum değil.

Başka bir deyiş ile, Osterloh zaten yeni görevinde ondan beklenen şeyleri yıllardır yapmaktaydı. Tabii ki uzun vadede bir strateji değişikliği olmayacağını söylemek, özellikle Motorola'nın kazanç anlamında pek de iyi bir yerde olmadığı düşünülür ise, çok doğru olmaz. Ancak şimdilik, Osterloh yönetiminde firmanın aynı yolda devam edeceğini söylemek, yapılabilecek en doğru tahmin gibi gözüküyor...

Haberin Devamı

Resimlerle: CEO'lar da yanılır! Hem de nasıl yanılmak...

Kaynak: CHIP Online