Bilim - Teknoloji Cep devinden ilk açıklama!
Paylaş
Cep devinden ilk açıklama!

Microsoft'un önemli iş ortaklarından olan cep devi, bakın şirketin Nokia'yı alması hakkında ne dedi!

Nokia'yı satın alan Microsoft, bir anda HTC ve Samsung gibi eski ortakları ile rakip haline geldi. Eskiden, donanım ortaklarına telefonlarını çalıştırabilmesi için yazılım üreten bir firma olan Microsoft, Nokia'yı satın alarak artık donanım üreticisi haline geldiği için diğer telefon üreticileri ile doğrudan rekabete girmek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Ancak Microsoft, geçtiğimiz dönemde eski ortaklarını masaya oturtarak hepsine kayda değer miktarda teşvik pirimi önerdi. Bu yüklü para karşılığında telefon üreticileri, Nokia ile rekabetlerinden doğacak olan zararı tanzim edebilecekleri gibi, yeni Windows telefonları üretmek için de kaynak bulmuş oldular. Yani bir anlamda Microsoft, telefon üreticilerinin piyasaya süreceği Windows telefonlarını önceden satın almış oldu.

HTC şimdi yeni yaptığı bir açıklama ile Microsoft ile arasında bir gerginlik olmadığını teyit ederek dedikodulara son verdi. Bir basın toplantısı sırasında sorulara cevap veren HTC sözcüsü, "Microsoft çok değerli bir iş ortağımız ve Nokia'yı satın alması bu durumu değiştirmeyecek," yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Microsoft, telefon üreticilerini desteklemek için 9 inç'ten küçük cihazlarda Windows Phone işletim sisteminin kullanılmasından lisans ücreti almayacağını da açıklamıştı. Bu da Windows Phone telefonlarının maliyetinin düşmesi anlamına geliyor.

Resimlerle: Akıllı telefon yolunda kilometre taşları

Kaynak: CHIP Online