Ekonomi Cep telefonu faturasından nasıl tasarruf edilir?

Cep telefonu faturasından nasıl tasarruf edilir?

Paylaş
Cep telefonu faturasından nasıl tasarruf edilir?

Cep telefonu faturalarını azaltmak ve yüksek faturaların gelmesini engellemek için öneriler...

Eskiden olsa sadece bir ev telefonu faturası vardı. Şimdi ise evde herkesin telefonu var ve cep telefonu faturaları aile bütçesi için büyük bir gidere dönüştü. Bunu önlemek için alabileceğiniz birkaç önlem var.

İlk olarak tarife değiştirmeyi dene. Cep telefonu şebekesi değiştirmek biraz daha uzun iş gibi görünebilir ama cep telefonu tarifenizi değiştirmek oldukça kolay. Eğer internet harcamanız çoksa interneti öne çıkaran bir paket alın. SMS kullanımınız çoksa SMS bol olan bir paket alın.

İkinci seçenek ise paketleri aşmamak. Paketinizi aşmanız demek 1 lira olan ürünü 2 liraya almanız demek. Tarifeyi size uygun seçip bu paketleri aşmamaya bakın.

Üçüncü yöntem ise tarifeyi aşacağınızı anladığınız anda ek paket satın almak. Data aşım ücreti 10 mb başına 5 lirayken paket aldığınızda 50 mb için 5 lira ile daha uygun bir fiyat yakalayabiliriz.

Dördüncü yöntem ise uygulama güncellemelerini, Instagram gibi çok data harcayan uygulamaları wifi yani kablosuz internet olan yerlerde kullanmak.

Beşinci yöntem ise uygulamalarda yer konum bilgisini kapatmak. Çoğu uygulama sizden habersiz olarak sürekli olarak data harcıyor. Bunu yapmak güvenliğiniz için de oldukça faydalı.

Bu yöntemler işe yaramıyorsa da operatör değiştirmeyi gözden geçirin her operatörde farklı tarifeler var. Size uygun olan bir tarifeye geçmeniz yararınıza olacaktır. Her yöne arama olan bir tarife seçerseniz rehberinizdeki kişilere ek masraf olmadan ulaşabilirsiniz. (Para Durumu)

KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞLATTIĞI ŞEHİR HAYATINDAN KAÇANLARA İLAÇ OLACAK TURİZM PROJESİ


Haberin Devamı