Gündem Cephanelik gibi ev!

Cephanelik gibi ev!

Paylaş
Cephanelik gibi ev!

Kartal'da emekli bir askere ait, kullanılmayan bir evde ihbar üzerine yapılan aramada çok sayıda mühimmat bulundu

Kartal'da, gelen ihbarı değerlendiren polis, emekli bir askere ait olduğu belirtilen kullanılmayan 2 katlı evin bodrum katında 5 adet el bombası, 75 adet G 3 piyade tüfeği mermisi ve mühimmat sandıkları buldu. Bulunan mühimmat poşetler içerisinde polis aracına yüklenerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

155 Polis İmdat hattını gece saatlerinde arayan bir kişi, Çavuşbaşı Mahallesi Çobanyıldızı Caddesi'ndeki 2 katlı evin bodrum katında mühimmat olduğunu ihbar etti. Eve giden polis, bodrum katta çok sayıda mühimmat sandığını görünce, olay yerine terör ve bomba uzman ekiplerinin gönderilmesini istedi. Polis, sokak giriş çıkışlarını da kapatarak, evde arama yaptı. Yapılan aradamada, 5 adet el bombası, 75 adet G 3 piyade tüfeği mermisi bulan polis, sandıkların da boş olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

İHBARI YAPAN KAĞIT TOPLAYICISI

Polis, telefon numarasından yola çıkarak ihbarı yapan kişiye ulaştı. İfadesi için gözaltına alınan ihbarcının, kağıt toplayıcısı bir çocuk olduğu ve eve kağıt bulmak için girdiği belirlendi. Polis, ilk belirlemelerde el bombalarının eğitim amaçlı kullanılan pimsiz bombalar olduğunun tespit edildiğini söyledi. Çevre sakinlerinin emekli bir askere ait olduğunu söyledikleri evin de uzun süredir boş olduğu belirtildi.

Bulunan mühimmat poşetler içerisinde polis aracına yüklenerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Ramazan EĞRİ - İSTANBUL / DHA