Ekonomi 'Cep'te faturaya üst sınır geliyor

'Cep'te faturaya üst sınır geliyor

Paylaş
'Cep'te faturaya üst sınır geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonlarında faturalara üst sınır getirileceğini söyledi

BTK Başkanı Tayfun Acarer, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu olarak güvenli internet kullanımına yönelik önemli bir düzenlemeye imza attıklarını anlattı.

Bu düzenlemeye göre, internet servis sağlayıcılarının, altyapı seviyesindeki filtreleme hizmetlerini müşterilerine ek ücret olmaksızın ve seçenekli olarak sunacaklarını kaydeden Acarer, "İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar"ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun 22 Şubat 2011 tarihli kararıyla onaylandığını ve onaylandığı tarihten sonra 6 ay içerisinde yürürlüğe girecek bu karar kapsamında işletmecilerin "filtreli internet hizmetlerini", "Güvenli İnternet Hizmet Paketi" adıyla tüketicilere sunacağını belirtti.

"Güvenli İnternet Hizmeti Paketi"nin "Çocuk", "Aile" ve "Yurt İçi" profillerinden oluşacağını ifade eden Acarer, ailelerin, güvenli internet kullanımı için bu paketlerden birini tercih edebileceğini anlattı.

Acarer, bu sistemde, müşterilere tahsis edilecek kullanıcı adı ve parola ile profiller arasında geçiş yapılabileceğini de bildirdi.

"FATURA SÜRPRİZLERİ ENGELLENECEK"

BTK olarak faturalara üst sınır getirilmesine yönelik hazırlık içerisinde olduklarını da belirten Acarer, kurum olarak düzenlemelerle tüketici hak ve menfaatlerini gözettiklerini söyledi.

Acarer, faturalara üst sınır getirilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesiyle tüketici refahının artacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Faturalara üst sınır getirme uygulamasına ilişkin düzenlemeyi temmuzda tamamlamayı planlıyoruz.

Bu yıl temmuz ayına kadar yapılacak bu düzenleme çerçevesinde hangi işletmecilerin bu yükümlülüğe tabi olacakları, üst sınırın nasıl belirleneceği, işletmecinin bu sınıra geldiğinde ne yapacağı tespit edilerek tüketicilerin bu imkandan yararlanması sağlanmaya çalışılacak.

Bu düzenlemenin tamamlanmasından sonra uygulamanın yürürlüğe girmesi için işletmecilere belli bir süre tanınması da gerekebilir. Bu düzenleme ile amacımız tüketicinin 'fatura şoku' yaşamasının önüne geçmek.


Belirlenecek limitin üzerindeki değerler için tüketiciye bilgi mesajı gönderilecek, böylece fatura sürprizleri engellenmiş olacak."

İşletmeciler tarafından son kullanıcılara sunulan tarife seçeneklerinin çeşit ve sayılarının da sürekli olarak arttığına dikkati çeken Acarer, tüketicilerin kendileri için en uygun tarifeyi seçmekte gittikçe zorlandıklarını vurguladı.

Acarer, bu nedenle tarife karşılaştırması yapılabilmesi için "tarife karşılaştırması web sitesi" oluşturulmasına yönelik çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı