Ekonomi 'Cep'te gizli zamma hükümet el koydu

'Cep'te gizli zamma hükümet el koydu

Paylaş
'Cep'te gizli zamma hükümet el koydu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonunda kontörden liraya geçişte gizli zam iddialarını ihbar kabul ettiklerini söyledi

Bilgiyi ihbar kabul ettik

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonlarında kontörden liraya geçişte operatörlerin gizli zam yaptığı yönündeki bilginin kendilerine de geldiğini belirterek, “Bu bilgiyi ihbar kabul ettik. Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu konuyu araştırıyor” dedi.

Binali Yıldırım, yasadışı telefon dinleme iddialarıyla ilgili olarak da, “İlgili GSM şirketinin sorumluluğu varsa, gereği yapılacaktır” diye konuştu.

Ya alan ya hızlı ulaşım

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin toplantısına katılan Binali Yıldırım, İstanbul’da hava trafiğinde yaşanan sıkıntıyı kısa pisti uzatarak çözmeye çalıştıklarını belirterek, “Bu pist haziranda devreye girecek.

Ancak bu bize birkaç yıl kazandırır. 5 yıl sonra ihtiyacımıza göre Silivri’ye üçüncü havaalanını kuracağız ya da Çorlu ile Atatürk Havalimanı’nı hızlı ulaşımla birleştirip tek havaalanı haline getireceğiz” dedi.

Marmaray 2013’te devrede

Marmaray’ın Yenikapı’da tarihi eser bulunması nedeniyle 4.5 yıl geciktiğini söyleyen Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “Gecikmenin faydası oldu. İstanbul tarihiyle ilgili 2500 yıl olan bilgimiz 8500 yıla çıktı.

Proje 2013’te devreye girecek. Metro yatırımı için yasa hazırladık. Pahalı olduğu için metro yatırımını gerektiğinde biz yapacağız. Yasadan sonra hangi projeden başlayacağımıza karar vereceğiz.”

Köprü 1991’den beri gündemde

İstanbul’a 3’üncü köprünün 1991’de Devlet Planlama Teşkilatı’nca yatırım programına alındığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “O günden beri hep var.

Yok biz bir günde karar vermişiz, yok helikoptere binip karar vermişiz. Bunlar hep spekülasyon. Güzergah için 6 koridor vardı, biri üzerinde karar kıldık.

Ancak bu işin belediye tarafı var. Hepsiyle görüşülüyor. Gelişmeler var, yakında paylaşacağız” dedi.

2

Haberin Devamı