Bilim - Teknoloji Cepten Twitter'a girin!
Paylaş
Cepten Twitter'a girin!

Twitter'a Android'li cebinizden veya iPhone'dan giremiyor musunuz? İşte yapmanız gerekenler!

Şu sıralarda Türkiye'de dünyanın en büyük sosyal ağlarından Twitter'a normal yollarla bağlanmanız mümkün değil. Ancak DNS ayarlarınızı değiştirip Twitter'a erişmeniz mümkün. Bu işlemi PC'nizde nasıl yapacağınızı bu yazımızda anlatmıştık. Peki Android'li veya iOS'lu cihazınızla nasıl Twitter'a girebilirsiniz?

Haberin Devamı

Bunun için izleyebileceğiniz birkaç yöntem var.

Android'li cihazlarda Twitter'a girme

1. Yol (sadece root'lu telefonlar için)

Telefonunuz root'lu ise, DNS Changer gibi bir uygulamadan faydalanarak DNS adreslerinizi kolayca değiştirebilirsiniz.

2. Yol

Telefonunuz root'lu değilse, izleyebileceğiniz iki yol var

- VPN hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Google Play'de Hotspot Shield, Tunnelbear gibi birçok seçenek var. Tunnelbear'ın daha hızlı çalıştığını söyleyelim. Kaliteli, kesintisiz bir bağlantı için ücretli VPN'lere göz atmanız gerekecektir.

Devamı, sonraki sayfamızda!


Android'li cihazlar için diğer yollar

3. Yol

Telefon veya tabletinizi sıklıkla evde kullanıyorsanız, router'ınızın DNS ayarlarını değiştirerek tüm cihazların aynı DNS'i kullanmasını sağlayabilirsiniz. Bu durumda telefonunuzda herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek kalmayacak. Bunun nasıl yapıldığını dün yayınladığımız bu yazımızda anlatmıştık.

Haberin Devamı

4. Yol

Chrome'un yeni sürümündeki veri tasarrufu modu, sizi Google sunucuları üzerinden internete bağladığından, Twitter'a girmenize izin veriyor. Bu ayara Ayarlar > Bant genişliği yönetimi > Veri kullanımını azalt altından ulaşabilir ve etkinleştirebilirsiniz. Ancak bu şekilde sadece mobil web sitesini kullanabilirsiniz ve erişiminiz biraz yavaşlayabilir.

5. Yol

İnternete Wi-Fi üzerinden bağlanıyorsanız, DNS ayarlarını root'a ihtiyaç olmadan değiştirebilirsiniz. Bunun için Wi-Fi ayarlarını açın, bağlı olduğunuz bağlantıya uzun dokunun ve gelişmiş seçenekleri açın. Bu ekranda IP ayarlarınızı Statik olarak değiştirmeniz gerekiyor. Bunun ardından DNS sunucu adreslerini girebileceğiniz DNS 1 ve DNS 2 kutucukları etkin hale gelecek. Bu kutucuklara Google DNS'leri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4'ü girebilirsiniz. Ayarları kaydettikten sonra bu Wi-Fi ağının DNS ayarlarını değiştirmiş olacak, Twitter gibi DNS engelli sitelere girebileceksiniz.


iPhone ve iPad ile Twitter'a nasıl girilir?

iPhone ve iPad ile Twitter'a bağlanma

iPhone ve iPad'inizin DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki basit adımları izlemeniz yeterli.

- Ayarlar'ı açın ve Wi-Fi seçeneğinin üzerine dokunun.

Haberin Devamı

- Bağlı olduğunuz ağı "i" simgesine dokunarak seçin ve açılan ekrana DNS adreslerini girin. Google'ın DNS'leri için 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 adreslerini girebilirsiniz.

- Pencereyi kapatarak yeni ayarlarınızı kaydedin ve tadını çıkarın.

Kaynak: CHIP Online