Bilim - Teknoloji "Çerçevesiz" cep gerçek oldu!
Paylaş
"Çerçevesiz" cep gerçek oldu!

Telefonlarıyla pek gündeme gelmeyen Japon devi, tasarımıyla şaşırtan yeni telefonunu ortaya çıkardı!

Sharp, göz alıcı TV'leri ve güç tasarrufu yüksek mikrodalga fırınlarıyla tanınıyor. Ancak ev elektroniğinin devi, bir sonraki hamlesini akıllı telefonlarda yapmak istiyor ve yeni telefonu bu konuda oldukça iddialı olduğunu gösteriyor.

Japonya merkezli firmanın yeni tanıttığı iki Aquos Crystal cep telefonundan birinin ABD'de Sprint'te satışa sunulması bekleniyor. 5 inç'lik ekranında 1280 x 720 gibi ortalama bir çözünürlük sunan ilk telefonun en önemli özelliği, keskin ve neredeyse ekran çerçevesi bulunmayan tasarımı. İnce çerçeveler, telefonun görünümünü iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda boyutu küçültterek tutuşu kolaylaştırıyor.

Aquos Crystal'in ses işleme teknolojisinin geliştirilmesinde, daha önce HTC One M8'in Sprint'e özel bir modelinde de çalışan Harman Kardon'ın yardımları var. Telefonun diğer özellikleri de ortalamanın üzerine çıkmıyor. 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemciyle gelen telefon, 1.5GB RAM'e sahip ve 8GB dahili depolama alanı sunuyor. Arka yüzünde 8 megapiksellik bir kamera, ön tarafındaysa 1.2 megapiksellik bir kamera bulunan Aquos Crystal, Android 4.4.2 KitKat ile çalışıyor.

Bu arada Sprint'in ana şirketi Japon SoftBank'ın 5.5 inç'lik Aquos Crystal X'i 29 Ağustos'ta piyasaya süreceği söyleniyor. Bu cihaz, 1080p ekran, 2.3GHz Snapdragon 801 işlemci ve 13MP gibi özelliklere sahip olacak. Aquos Crystal X'in Japonya dışında ne zaman satışa sunulacağı ise şu an için bilinmiyor.

Resimlerle: LG G3: Quad HD ekrana sahip ilk cep testte!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı