Sağlık Cerebral Palsy'li bebekler için en eğlenceli terapi: Masaj

Cerebral Palsy'li bebekler için en eğlenceli terapi: Masaj

Paylaş
Cerebral Palsy'li bebekler için en eğlenceli terapi: Masaj

Masaj, bebek gelişimini destekleyen kolay ve etkili yöntemlerden biri. Birçok faydası olan bebek masajının her yeni doğan bebeğe uygulanması uzmanlar tarafından öneriliyor. Özellikle büyüme ve gelişme açısından normal bir bebeğe göre daha fazla risk taşıyan Cerebral Palsy’li bebeklere masaj uygulanması, bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimde anlamlı ve önemli etkiler sağlıyor

Masajın insan üzerinde birçok olumlu özelliği olduğu biliniyor. Masaj bebeklere, özellikle de Cerebral Palsy’li bebeklere daha çok fayda sağlıyor. En önemli faydası bebeğin stresini azaltmaya yardımcı olan masaj, büyümeyi destekleyerek gelişimine yardımcı oluyor. Fiziksel gelişimin yanı sıra beyin ve buna bağlı olarak zekâ ve duygusal gelişime de katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

'ATEŞLENDİĞİNDE VE AĞRISI OLDUĞUNDA UYGULAMAYIN'

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Aile Danışma Merkezi Müdürü Pedagog Banu Bingöl “Masajın, her gün beslenmeden bir ya da bir buçuk saat sonra, huzurlu ve tüm gereksinimlerinin tamamlanmış, masaja hazır olduğu zaman diliminde yapılması gerekiyor. Masaj, Cerebral Pasly’li bebeklerde fiziksel, duygusal ve psikolojik gelişmeler sağlıyor. Ancak masajın özellikle bebekler ateşlendiğinde, herhangi bir enfeksiyon geçirdiğinde, ağrısı olduğunda veya aşı yapıldığında uygulanmaması gerekiyor” dedi.

CEREBRAL PALSY NEDİR?

Dünyada toplam 17 milyon CP’li var. 350 milyon insan da CP’li bir çocuk veya yetişkin ile yakından bağlantılı. Cerebral Palsy, yüksek ateşten oksijen yetmezliğine kadar birçok farklı sebeple meydana gelebiliyor.

Haberin Devamı

Serebral Palsi (beyin felci), bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Serebral palsi kas hareketlerini etkilemekle birlikte kaslardaki ya da sinirlerdeki bir problemden kaynaklanmaz. Beynin, kas hareketlerini kontrol eden bölgelerinde söz konusu olan anormalliklerden kaynaklanır. Serebral palsi görülen çocukların çoğunluğu bu bozuklukla doğar ancak bozukluk aylar ya da yıllarca tespit edilemeyebilir.