Gündem Cesaretin bu kadarı!

Cesaretin bu kadarı!

Paylaş
Cesaretin bu kadarı!

Çevredekiler 2 işçinin yaptıklarını şaşkınlıkla seyretti

Edirne’de, Devlet Konuk Evi olarak kullanılan 120 yıllık konağın bahçesine daha sonra ilave olarak yapılan tek katlı kullanılmayan hizmetli evi, Edirne Valisi Hasan Duruer’in talimatıyla yıkılmaya başlandı. Yıkım sırasında 2 işçi, canlarını hiçe sayarak çatıya çıktı ve kepçe darbeleriyle çatıyı düşürmeye çalışan kepçe operatörüne yardım ettti. Çevredekiler 2 işçiyi şaşkınlıkla izlerken, görevlilerin uyarmasının ardından iki işçi çatıdan indi.

Edirne Dilaverbey Mahallesi Balıkpazarı Caddesi’nde, Edirne’de yaşayan Rumlar tarafından 1890 yılında inşa edildiği tahmin edilen ahşap bina, uzun yıllar vali konağı olarak hizmet verdi. Fatih Mahallesi’ndeki yeni konağın inşa edilmesinden sonra kaderine terk edilen ahşap bina, dönemin Valisi Fahri Yücel tarafından 2004 yılında restore ettirilerek Devlet Konuk Evi olarak hizmet vermeye başladı. Geçen yıl bina küçük bir tadilat daha gördü. Konağın son misafirleri, 2008 yılında memleketi Edirne’ye gelen eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan oldu.

O günden bu yana kimsenin kalmadığı konağın bahçesinde bulunan ve inşasından uzun süre sonra yapılan tek katlı hizmetli binasının, Edirne Valisi Hasan Duruer’in talimatıyla yıkılmasına karar verildi.

YIKIK ÇATIYA ÇIKTILAR

Bugün Edirne İl Özel İdaresi ekipleri, konak ve başka bir 3 katlı binanın arasında kalan tek katlı hizmetli evini kepçe ile yıkma çalışmalarına başladı. Operatör, kepçe darbeleriyle çatı kısmının büyük bir bölümünü yıktı. Ancak konağın bitişiğindeki tuğlalardan oluşan duvar kısmı yıkılmayınca, yıkım ekibinde görevli 2 işçi, konağın penceresinden büyük bölümü yıkılan çatının üzerine çıktı. İşçilerden biri kepçenin ekskovatör kovasınını içine girdi ve inşaat demirlerini ekskovatörün dişlerine bağladı. Ardından işçi ekskovatörün içinden indi ve çatıya çıktı. Operatörün hamlesiyle duvar yıkıldı. Çatının üzerindeki iki işçi, 1 metre kenarındaki kepçenin yıkım işlemini sürdürmesine rağmen çatıdan yaklaşık 10 dakika süreyle inmedi. Bu sırada kepçe operatörü yıkımı sürdürdü. Çevredeki vatandaşların uyarısının ardından diğer görevliler çatıdaki iki işçinin inmesini istedi. Yıkımın tamamlanmasının ardından ortaya çıkan alanın yeşillendirileceği bildirildi.

Konağa gelerek incelemelerde bulunan Edirne Valisi Hasan Duruer, tarihi binaya ek olarak yapılan yerin binaya uygun olmadığını ve tarihi dokusunu bozduğu için yıkıldığını söyledi.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)