Gündem Çete liderine film gibi operasyon

Çete liderine film gibi operasyon

Paylaş
Çete liderine film gibi operasyon

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kurduğu suç örgütüyle büyük korku salan, 9 cinayete karıştığı iddia edilen T.G. (36), sevgilisi Ö.T., 19 film gibi operasyonda gözaltına alındı

Çete liderinin Didim’de çoğunluğu İngilizlerin oturduğu sitedeki villasına Özel Harekat Timlerinin de katıldığı operasyonla yakalandığı, şu ana kadar 9 cinayet başta olmak üzere çok sayıda olaya karıştıkları anlaşıldı.

T.G.’nin çete üyeleri adına kurduğu üç faktoring şirketini yönettiği de ortaya çıktı. İzmir’in Ödemiş İlçesinde son altı yılda art arda meydana gelen cinayetlerin, uyuşturucu trafiğiyle bağlantılı olduğunu belirleyen polis T.G.’nin başında bulunduğu çetenin peşine düştü.

Son teknolojiyi kullanıp sahte kimliklerle dolaşan çete liderini, yine bir sahte kimlik yaktı. İnternette bir arkadaşlık sitesinde tanıştığı kız arkadaşı Ö.T.’nin yanına Sakarya’ya giderken yolda bir trafik denetlemesine takılan T.G., trafik polislerine üzerinde kendi fotoğrafının olduğu, fakat bilgilerinin çete üyelerinden birisinin yakınına ait olan ehliyeti gösterdi.

Bu ehliyet üzerinden trafik işlemi yapıldı. Kısa süre sonra Ödemiş’te bir motosiklet kazasında ehliyetin asıl sahibinin ölmesi üzerine, poliste aynı kimlik bilgilerine ait iki farklı fotoğrafın olduğu belirlendi. Bunun üzerine araştırmalara başlayan polis ekipleri, çete lideri T.G.’nin izine ulaştı.

ASIL KİMLİĞİNİ SEVGİLİSİNDEN DE GİZLEMİŞ

Sakarya’daki sevgilisine kendisini Ali adında bir tekstilci olarak tanıtan T.G.’nin arada bir kaybolması ve şüpheli hallerinden dolayı sevgilisi Ö.T.’ye çek senet işlerinden doğan alacak verecek meseleleriyle uğraştığını söylediği ve buna inandırdığı öğrenildi.

Sahte kimlik konusunda uzman olan T.G.’nin ayrıca, ne zaman evlenecekleri konusunda baskı yapan sevgilisinin ailesine de yaptırdığı sahte evlilik cüzdanı verdiği ve genç kızın ailesinin T.G. ile sevgilisini evli bildiği ortaya çıktı.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN İNGİLİZLERİN YANINA YERLEŞMİŞ

Teknik takibe takılmamak için her arkadaş grubuyla ayrı bir telefondan görüştüğü belirlenen T.G.’nin, çevresindekilerin de dikkatini çekmemek için Didim’de İngiliz vatandaşlarının kaldığı özel bir siteden ev tuttuğu ve burada yaşadığı tespit edildi.

Polis aynı sitede ev kiralayıp T.G.’nin yaşadığı villayı takibe aldığı öğrenildi. Polis operasyon için tüm üyelerin evde olduğu uygun zamanı kolladı.

OPERASYON ZAMANI ÖNE ÇEKİLDİ

Çete lideri T.G.’nin yanında silah taşımadığı sadece hasımlarına yönelik bir eyleme girişeceğinde silah temin ettiği tespit edildi. T.G.’nin şifreli telefon konuşmalarının çözülmesi sonucunda yeni bir cinayet planladığı belirlendi.

SİLAHIN ŞİFRESİ 'OTOBÜS'

Konuşmalarda uzun namlulu silah yerine ’Otobüs’ şifresini kullanan T.G.’nin çete üyelerine "İbrahim Tatlıses’in otobüslerinden bir tane istiyorum" diyerek kalaşnikof tüfek ve 300 mermi istediği anlaşıldı.

Operasyonun bir işadamı tarafından İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’a yapılan ihbar mektubuyla başlatıldığı öğrenildi. T.G.’inin husumet yaşadığı yakında cezaevinden çıkacak olan H.Y.’yi öldürmek için plan yapması üzerine operasyonun erkene alındığı bildirildi.

ÖZEL HAREKATLA FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON

Herhangi bir çatışma ihtimaline karşı operasyona Özel Harekat polisleri de katıldı. Çete üyelerinin Didim’deki villada toplandığı anda yapılan baskında 19 kişi, çete lideri T.G. ve sevgilisi Ö.T. de yakalanarak gözaltına alındı.

Baskın sırasında evde yapılan aramalarda 5 tabanca, 1400 mermi, 15 sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi, 21 sahte plaka ve örgütün gerçekleştirdiği diğer eylemlerle ilgili deliller ele geçirildi.

KİŞİSEL GELİŞİMİ MERAKI

Evde yapılan aramada T.G.’nin kitaplara çok düşkün olduğu, özellikle kişisel gelişim kitaplarını okuduğu da anlaşıldı. T.G.’nin çete elemanlarını seçerken, haberleri takip ettiği, özellikle cinayet zanlısı firarileri saklama vaadiyle yanına aldığı, silahlı eylemleri bu kişilere yaptırdığı tespit edildi.

9 CİNAYETİN HEPSİ ÖDEMİŞ’DE

T.G.’nin Ödemiş’te uyuşturucu ticareti yapan Celal Efe’nin yanında suç dünyasına adım attığı öğrenildi. T.G.’nin, 6 Ağustos 2005’de Mustafa Coşkun’un öldürülmesi olayına karıştığı, 9 Temmuz 2007’de, arkadaşı Hüseyin Kaya’yı para anlaşmazlığı nedeniyle öldürdüğü, 29 Ocak 2007’de ise suç dünyasına yanında adım attığı Celal Efe’yi öldürdüğü öne sürüldü. T.G.’nin kendisinin de karıştığı cinayetler serisi 6 Eylül 2008’de Onur Tutak’ın, 5 Aralık 2008’de Nurettin Çalık’ın öldürülmesiyle sürdü.

T.G.’nin kendisine rakip gördüğü Özkan Yeşil’e 15 Kasım 2009 tarihinde düğün çıkışında adamlarıyla iki aracın içinden kurşun yağdırdı. Olayda Özkan Yeşil ile yoldan geçen, hiçbir ilgisi olmayan Emine Şeker ve Hüseyin Bağlama’nın da hayatını kaybettiği belirtildi. 4 Kasım 2010’da Halil Börekçi’yi öldürmek istedikleri, ancak yine yanlışlıkla onun yanındaki İsmail Yorucu’yu öldürdükleri, Börekçi’yi ise yaraladıkları tespit edildi.

SEVGİLİSİ ŞOK GEÇİRDİ

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ö.T’nin, kendisini "Tekstil işi ile uğraşan işadamı Ali" olarak tanıtan sevgilisinin 9 cinayet ile haraç kesme, tefecilik yapma gibi birçok suçtan aranan T.G olduğunu emniyetteki sorgulama sırasında öğrenince şoke olduğu belirtildi.

ÇELİK YELEKLE SEVK EDİLDİLER

Çete lideri T.G. ve sevgilisi Ö.T. ile çete üyesi oldukları iddia edilen 19 kişi adliyeye sevk edilirken geniş güvenlik önlemleri alındı. Zanlılar adliyeye sevk edilirken T.G. başta olmak üzere tetikçilik yapanlara çelik yelek giydirildi, zanlılar adliyeye zırhlı araç ile sevkedildi.

Emrah YILMAZ/DHA

3