Siyaset Çetin Doğan adaylığını açıkladı
Paylaş
Çetin Doğan adaylığını açıkladı

Nilgün Doğan, eşi Çetin Doğan'ın İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı...

"Balyoz Planı" davası sanıklarının eş ve yakınları tarafından oluşturulan "Vardiya Bizde Platformu" üyesi bir grup, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde alkışlı protestoda bulundu. Platform üyeleri, eylem sırasında adliye binasına girmek isteyen sivil polis aracının girişini bir süre engelledi.

Haberin Devamı

Balyoz Davası’nda tutuklanan Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, Tümamiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişi Beşiktaş’ta bulunun İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Grup 5 dakika, Balyoz davasında tutuklu yargılamaları ve Balyoz davasını alkışlayarak protesto etti. Bu sırada adliyeye girmek isteyen sivil polis aracı, platform üyeleri tarafından engellendi. Platform üyeleri alkış eylemini bitirdikten sonra aracın adliyeye girmesine izin verdi. Eylem sürdüğü sırada yoldan geçen araçlar da korna çalarak eyleme destek verdi. Platform üyeleri her Perşembe saat 11.00’de adliye önünde alkış eylemi yapacaklarını söylediler.

"BİNADAKİ HERKESİ ALKIŞLIYORUZ"

Haberin Devamı

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan yaptığı açıklamada, "Davayı takip edenler çok iyi biliyorlar. Son iki yılda geçirdiğimiz süreçte, bütün haksız gözaltı ve tutuklamalar bu binadan yapıldı. Bu binada olan herkesi alkışlıyoruz aldıkları güzel kararlar için. O nedenle biz de hem Hasdal’da hem de Silivri’de haksız hukuksuz yere tutuklu olan herkesi, yalnız asker olan eşlerimiz için değil, gazeteciler için, bilim adamları için, parti başkanları için, herkes adına her Perşembe saat 11.00’da burada sessiz bir alkış eylemi başlatıyoruz. Buradaki eylemleri tebrik etmek adına" dedi.

"SONUNA KADAR ARKASINDAYİZ"

Nilgün Doğan açık görüş için Silivri Cezaevi’ne gittiğinde eşinin bağımsız milletvekili adayı olduğunu öğrendiğini söyledi. Doğan ayrıca "Ailece sağlığının kötü etkilenmemesi için çok da onay vermiyorduk böyle bir karara, ama onun kararına saygı duymak zorundayız. Sonuna kadar da arkasındayız" diye konuştu.