Gündem Çetin Doğan: Balyoz iddianamesinin bir iftiraname

Çetin Doğan: Balyoz iddianamesinin bir iftiraname

Paylaş
Çetin Doğan: Balyoz iddianamesinin bir iftiraname

Balyoz Planı iddialarına ilişkin 196 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan savunmasına başladı.

Doğan, hazırladığı 85 sayfalık savunmasını okuyan Çetin Doğan, Balyoz iddianamesinin bir iftiraname olduğunu savundu. İddianamedeki suçlamaları reddeden Çetin Doğan, "Davanın ciddiye alınacak bir tek delili bile bulunmamaktadır" dedi.

Balyoz davasının bir numaralı sanığı Çetin Doğan adaletin ayaklar altına alındığını belirterek, "Bu davanın Türk adalet tarihinde önemli bir yer tutacağına kuşku yoktur. Bugün Türk ulusuna, adaletine, ulusal güvenliğine, bireylere maliyetine bakılmaksızın "ciddiyetle" ele alınan davanın ciddiye alınacak bir tek delili bile bulunmamaktadır. Savcılar gerçekleri olabildiğince çarpıtarak, saklayarak, görmezlikten gelerek, imzasız ve sahteliği sırıtan, dijital ortamda hazırlanan verileri gerçek sayarak bir iddianame hazırladılar. İstediğiniz herhangi bir mekânda kolayca üretilebilen ve bu nedenle de dünyanın hiçbir ülkesinde yasal delil olarak kabul edilmeyen bu verileri belge sayarak hazırladıkları iddianame, gerçekte tam bir iftiranamedir" şeklinde konuştu.

"TUTUKLAMALAR MAHKEMEYE OLAN GÜVENİ SARSTI"

Doğan, 11 Şubat 2011 tarihinde 163 sanık hakkında tutuklama kararı çıkmasının ardından mahkeme heyetine karşı duyulan güveni sarstığını ifade etti. Doğan 2003 yılında yapılan seminere dönemin Bursa Jandarma Komutanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün katılmadığının altını çizerek, "Kendileri Ordu plan semineri 2003'e katılmamıştır. Görev sürem içerisinde kendisiyle uzaktan veya yakından hiçbir temas veya telefonla dahi olsa görüşmem olmamıştır." diye konuştu. İddinamede yer alan hakkındaki iddiaları pragraflar halinde okuyan Doğan, iddiaların delilleri ve belgelerinin olmadığını tekrar etti. Çetin Doğan'ın savunmasının alınmasına devam ediliyor.

Serpil KIRKESER - Cem TURSUN / DHA