Gündem Çetin Doğan tutuklandı

Çetin Doğan tutuklandı

Paylaş
Çetin Doğan tutuklandı

Balyoz soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'nde ifade veren 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Derneği Başkanı emekli Korgeneral Engin Alan tutuklandı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Mahkeme, emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan'ın tutuklanmasına karar verdi. 1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan çıkarıldıkları mahkemece, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, şiddet ve cebir kullanarak ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlaması ile tutuklandı.

Tutuklama kararı beklemediği belirtilen Çetin Doğan'ın kararın açıklanmasının ardından “Mücadele yeni başlıyor” dediği söylendi. Ayrıca Çetin Doğan'a sorulmak için 100 soru hazırlandığı ancak Doğan'a 60 soru sorulduğu kaydedildi.

Öte yandan Doğan ve Alan cezaevine götürülmek üzere polis aracına bindirilirken, dışarıda bekleyen yakınları tarafından alkışlandı. İki emekli asker Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

DOĞAN'IN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan'ın tutuklanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Doğan'ın avukatı Celal Ülgen hukukun ciddi biçimde tehlike altında olduğunu söyledi. Avukat Ülgen ayrıca bahsedilen belgede müvekkilinin imzasının olmadığını belirtti.

Türkiye'de ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Avukat Celal Ülgen, “Hukuk ciddi bir biçimde tehlike altında. Kamuoyunun bilmesi gereken önemli bir şey var. İki tane plandan söz ediliyor. Birisi sahte, düzmece, belli bir merkezde belli bir oligarşik güç tarafından hazırlanmış plan. Diğeri resmi Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgisinde olan bir plan. İki plan arasında bir takım benzerliklerden yararlanılarak bir takım sorularla karşılaştık. Ancak içten, samimi cevaplarımıza karşın bir sonuç alamadık. Önemli bir çelişkiyi açıklamak istiyorum. Müvekkilim ve Sayın Engin Alan 1'nci Ordu bünyesinde görev yaptı. 1'nci Ordu'nun görev alanı Trakya'dan Adapazarı'na kadar. İstinat edilen madde nerede, İstanbul'a kadar olan bölgeden Ankarı'yı devirmek nerede. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye mutlaka aydınlık günlere kavuşacaktır” dedi.

Avukat Ülgen, “Çetin Doğan darbe iddiaları ile ilgili ne düşünüyor” sorusuna ise, “Ne savcılıkta ne de sorgusu sırasında kendisine ve Engin Alan'a somut bir suçlama yapılmadı. 'Siz şunu dediniz, şunu yaptınız' diye bir soru olmadı. Sadece 'felan şunu demiş, felan bunu yapmış' şeklinde sorular oldu. Genelkurmay kayıtlarında olan bir plandan bahsediyoruz. Balyoz diye bir plan yok. Balyoz denen plan kurma, kurmaca, sahte, 11 sayfalık belge. Onun altında müvekkilimin imzası yok. Askeri savcılıktaki bilirkişi raporu sadece sahte olan Balyoz Planı ile ilgilidir” diye cevap verdi.

Haberin Devamı